Βίντεο φρίκης από το Περού: Η αστυνομία δολοφόνησε πολίτη που αντιστεκόταν σε έξωση από το σπίτι του

Βίντεο φρίκης από το Περού: Η αστυνομία δολοφόνησε πολίτη που αντιστεκόταν σε έξωση από το σπίτι του

Απίστευτη βία, καταστολή και εν ψυχρώ δολοφονία άοπλου πολίτη στο Περού για έξωση από οικία. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ (Vid)

Το περιστατικό κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί αποτροπιασμό. Την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια μια διαδικασίας έξωσης σε πολυκατοικία στην πόλη Cajamarca του Περού, η αστυνομία δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν άοπλο άνδρα ονόματι Fidel Flores Vasquez.

Ο ίδιος ήταν 62 ετών, εργάτης και διέμενε στην οικία με τα 7 παιδιά του και τα 7 εγγόνια του. Κατά τη διάρκεια της έξωσης οι αρχές ζήτησαν από την οικογένεια να αδειάσει την πολυκατοικία με εκείνους να αντιστέκονται και να μην εγκαταλείπουν.

Στο βίντεο του RT που σοκάρει, φαίνεται πως αστυνομικοί πυροβόλησαν με βαρύ οπλισμό εναντίον του άνδρα από απόσταση μικρότερη των 6 μέτρων, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Σημειώνεται ότι στη χώρα απαγορεύεται επισήμως η χρήση όπλων σε αυτές τις περιπτώσεις που αφορούν εξώσεις πολιτών.

Οι άνδρες της αστυνομίας πυροβόλησαν τον 62χρονο και στη συνέχεια καταγράφονται να κλωτσάνε τον τραυματισμένο άνδρα και τους οικείους του που έσπευσαν σε βοήθεια.

Ο άτυχος Vasquez μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε μετά από ακατάσχετη αιμορραγία. Φαίνεται ξεκάθαρα πως ο εργάτης προσπαθούσε να απωθήσει μια σκάλα που είχαν χρησιμοποιήσει οι αστυνομικοί για να ανέβουν στην ταράτσα του σπιτιού του και δεν είχε πάνω του κανένα όπλο.

Μέλη της οικογένειας του πετούσαν πέτρες στις δυνάμεις της αστυνομίας πριν εκείνος πυροβοληθεί, σχεδόν εξ επαφής.

Οι υπόλοιποι κάτοικοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο με την κατηγορία της αντίστασης κατά των Αρχών.

Μετά τη δολοφονία διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση για την απόδοση ευθυνών.

(Με πληροφορίες από telesur)

SHARE:

24Media Network