Βραζιλία: Ελαττωματικό το μοιραίο αεροσκάφος

default image

Το μοιραίο αεροσκάφος της ΤΑΜ που συνετρίβη στο αεροδρόμιο Κογκόνιας του Σάο Πάολο είχε έναν ελαττωματικό κινητήρα πρόωσης

Το μοιραίο αεροσκάφος της ΤΑΜ που συνετρίβη στο αεροδρόμιο Κογκόνιας του Σάο Πάολο είχε έναν ελαττωματικό κινητήρα πρόωσης, στον οποίο στη διάρκεια της προσγείωσης είχε διακοπεί η παροχή ρεύματος, αποκάλυψαν αξιωματούχοι της Αεροπορίας στο τηλεοπτικό δίκτυο “Γκλόμπο”. Ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρίας Ρούι Αμπάρο δήλωσε πως το πρόβλημα στον έναν από τους δύο αυτούς κινητήρες, που βοηθούν το αεροσκάφος να σταματήσει, παρουσιάστηκε τέσσερις ημέρες πριν το δυστύχημα.

Ο ίδιος όμως επισήμανε πως τα αεροσκάφη μπορούν να πετούν για δέκα ημέρες με αυτό το πρόβλημα. σύμφωνα με τους κανόνες συντήρησης της Airbus, οι οποίοι έχουν εγκριθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας.

Η ΤΑΜ ισχυρίζεται πως η μη λειτουργία δηλαδή ενός από τους κινητήρες πρόωσης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, όπως οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις. Ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων Ζορζ Κενσούλ Φίλο επισήμανε από την πλευρά του πως για να γίνει γνωστό αν το πρόβλημα αυτό συνέβαλε στο δυστύχημα ια πρέπει να “εντοπιστεί ποιά χρονική στιγμή ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αυτός”.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 187 ανθρώπων. Από αυτούς έχουν ανασυρθεί οι σοροί 183. Περισσότεροι από 200 εκφράζονται φόβοι πως έχουν χάσει τη ζωή τους στο δυστύχημα, αλλά όπως ανακοίνωσε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία θα χρειαστούν 30 ημέρες για να αναγνωριστούν τα θύματα.

Την  Παρασκευή, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ινάσιο Λούλα Σίλβα αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα για το πλέον πολύνεκρο για τη χώρα του δυστύχημα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα