Βρετανία: Ευρύς ανασχηματισμός από τον Στάρμερ μετά την παραίτηση Ρέινερ – Τα νέα ονόματα

Διαβάζεται σε 2'
Κιρ Στάρμερ
Κιρ Στάρμερ AP PHOTO

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέβιντ Λάμι ορίστηκε νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αντικαθιστώντας την Άντζελα Ρέινερ. Τα ονόματα των νέων υπουργών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ προχωρά σε μεγάλο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, στον απόηχο της παραίτησης της αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ, λόγω ενός οικονομικού σκανδάλου.

Η αντιπρόεδρος Άντζελα Ρέινερ παραιτήθηκε σήμερα, δύο ημέρες αφότου παραδέχτηκε ότι κατέβαλε χαμηλότερο φόρο για μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας για την αγορά ενός διαμερίσματος. Η παραδοχή της αυτή συνιστά ένα νέο πλήγμα για την κυβέρνηση των Εργατικών.

Σύμφωνα με το BBC, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέβιντ Λάμι ορίστηκε νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αντικαθιστώντας την Ρέινερ και υπουργός Δικαιοσύνης.

Νέα υπουργός Εξωτερικών θα αναλάβει η μέχρι σήμερα υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ, σύμφωνα με τον Guardian.

Υπουργός Εσωτερικών, στη θέση της Ιβέτ Κούπερ, διορίστηκε η Σαμπάνα Μαχμούντ, ενώ ο Στιβ Ριντ αναλαμβάνει το υπουργείο Στέγασης, ο Πατ Μακφάντεν το υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων, η Έμμα Ρέινολντς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Γεωργίας και η Λιζ Κένταλ το υπουργείο Επιστημών.

Ο Πίτερ Κάιλ διορίστηκε υπουργός Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου και ο Ντάγκλας Αλεξάντερ υπουργός Σκωτίας.

Σχετικό Άρθρο

Ο Ντάρεν Τζόουνς θα είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ενώ ο Τζόναθαν Ρέινολντς αναλαμβάνει υπεύθυνος της κομματικής πειθαρχίας (chief whip).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα