Βρήκε τα λείψανα των φίλων του μετά από 30 χρόνια αναζήτησης

Βρήκε τα λείψανα των φίλων του μετά από 30 χρόνια αναζήτησης
Φωτογραφία αρχείου Red Bull via AP Images

Είχε χάσει τους συντρόφους του ορειβάτες πριν 30 χρόνια. Ήξερε ότι είναι νεκροί αλλά δεν έπαψε να ψάχνει. Και τελικά κατάφερε να τους βρει.

Το είχε βάλει σκοπό ζωής και τελικά τα κατάφερε. Ο Σκωτσέζος Στιβ Αϊστχορπ είχε τη μεγάλη δυστυχία να χάσει τους δύο συντρόφους του σε αναρρίχηση στα Ιμαλαϊα τον Οκτώβριο του 1988 σε ύψος 7.161 μέτρων και δεν θα μπορούσε να κοιμάται ήσυχος αν τα λείψανα δεν βρίσκονταν.

Ε, λοιπόν αυτό έγινε πριν από έναν περίπου μήνα από Αμερικανό ορειβάτη. Το ζευγάρι των Κριστίν Ράναρσον και Θορνστάιν Γκούντγιονσον , Ισλανδών ορειβατών που βρέθηκαν στο βουνό μαζί με τον Αϊστχορπ πριν από 30 χρόνια αλλά είχαν την ατυχία να μην τα καταφέρουν.

Τα σώματα των δύο Ισλανδών είχαν καταπλακωθεί από τους πάγους χρόνων και χρόνων. Τα λείψανα διακομίστηκαν στο Κατμαντού όπου και κάηκαν ενώ οι στάχτες ταξίδεψαν μέχρι την πατρίδα των δύο άτυχων ορειβατών.

Ο Αϊστχορπ είχε ξεκινήσει την αποστολή το 1988 μαζί με τους δύο Ισλανδούς. Στη μέση της διαδρομής αισθάνθηκε αδιαθεσία και αναγκάστηκε να επιστρέψει. Συνέστησε όμως στο ζευγάρι να συνεχίσει την πορεία, όπως και έγινε με την τραγική όμως κατάληξη.

Ο Σκωτσέζος αισθάνθηκε σαν να πρόδωσε τους φίλους του. Αλλα έστω και μετά από 30 χρόνια έχει κάθε δικαίωμα να ηρεμήσει. Το χρέος του το έκανε και με το παραπάνω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα