Αδέρφια οι τρομοκράτες που σκόρπισαν τον θάνατο. Είχαν συλληφθεί και τους άφησαν ελεύθερους!

default image

Βέλγοι από τις Βρυξέλλες φαίνεται πως ήταν οι δύο ύποπτοι που ανατινάχτηκαν κατά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες την Τρίτη. Η βελγική τηλεόραση μεταδίδει πως ο ένας ήταν ο καμικάζι στο αεροδρόμιο και άλλος εκείνος που ανατινάχτηκε στο μετρό

Η βελγική τηλεόραση μεταδίδει από το πρωί της Τετάρτης πως οι δύο άνδρες που φαίνονται στην κάμερα ασφαλείας είναι αδέρφια, Βέλγοι με καταγωγή από τις Βρυξέλλες. Οι αδερφοί Ελ Μπακραουί, Καλίντ και Μπραχίμ, 27 και 30 ετών αντίστοιχα, φαίνεται πως επιδόθηκαν σε αποστολή θανάτου, αφού ήταν οι καμικάζι που προκάλεσαν το θάνατο σε τουλάχιστον 31 ανθρώπους, με τον Μπραχίμ να εκρήγνυται στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου και τον Καλίντ να είναι εκείνο που πυροδοτεί την έκρηξη στο μετρό.

Οι αδερφοί Μπακραουί ήταν γνωστοί στην αστυνομία για μικροληστείες, δεν ήταν όμως ανάμεσα στη λίστα των υπόπτων που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την τρομοκρατία. Εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά, είναι το γεγονός πως όπως φαίνεται οι αρχές είχαν συλλάβει τους δύο αδερφούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε προάστιο των Βρυξελλών στις 15 Μαρτίου, άγνωστο όμως για ποιους λόγους, του άφησαν ελεύθερους. 

Οι βελγικές αστυνομικές αρχές διεξάγουν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός τρίτου άντρα που συνόδευε τους δύο βομβιστές πριν αυτοί ενεργοποιήσουν τους βομβιστικούς μηχανισμούς που έφεραν εντός του αεροδρομίου των Βρυξελλών. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε από την πρώτη στιγμή να διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες προκειμένου να καταλήξει σε πιο συγκεκριμένα συμπεράσματα για τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

 

Η σχέση τους με τον Αμπντεσλάμ και η σύλληψη

Ένας από τους δύο αδερφούς, ο Καλίντ, ήταν εκείνος που νοίκιασε το σπίτι στο Φόρεστ, προάστιο των Βρυξελλών, όπου και οι αστυνομικές αρχές άνοιξαν πυρ κατά υπόπτων, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ. Στις 15 Μαρτίου, οι αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο ρουτίνας σε διαμέρισμα το οποίο θεωρούσαν ακατοίκητο, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με πυρά από καλάσνικοφ. Το περιστατικό συνέβη λίγα χιλιόμετρα από το Μόλενμπεκ, ενώ ένας από τους υπόπτους που είχε ανοίξει τότε πυρ, είχε κατορθώσει να τραυματίσει τρεις αστυνομικούς. Δύο άλλοι, πιθανότατα οι αδερφοί Μπακραουί, δοκίμασαν να διαφύγουν από την οροφή του κτιρίου.


Στα πλαίσια της εφόδου αυτής, σκοτώθηκε και ο Αλγερινός Μοχάμπνετ Μπελκάιντ, πάνω στον οποίο βρέθηκαν ένα Καλάσνικοφ, μια σημαία του ισλαμικού κράτους, αλλά και ένα εγχειρίδιο Τζιχαντιστών. Ο Μπελκάιντ αναζητούνταν από τις αρχές Βελγίου και Γαλλίας για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.


Συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι

Ένας από τους δύο αδερφούς είχε τότε τραυματιστεί στο πόδι, όπως  Συνελήφθη από την αστυνομία την επόμενη μέρα, στις 16 Μαρτίου, όπως διαβάζουμε στη βρετανική Express,  όταν παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα. Ο έτερος αδερφός εντοπίστηκε από τις αρχές να κρύβεται σε άλλο σπίτι στο οποίο έκανε έφοδο η αστυνομία.

Ο Μπαρχίμ Μπακρακουί καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκιση τον Οκτώβριο του 2010 από το δικαστήριο των Βρυξελλών όταν άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ εναντίον Βέλγων αστυνομικών, σε επεισόδια που έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του ίδιου έτους στη λεωφόρο Adolphe Max στη βελγική πρωτεύουσα. Ο δράστης είχε διαπράξει ληστεία σε γραφείο συναλλάγματος και επιχείρησε να διαφύγει με αυτοκίνητο, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς. Όταν περιπολικά της αστυνομίας τον εντόπισαν, τότε εκείνος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε έναν από τους τρεις αστυνομικούς.

Το Φλεβάρη του 2011, ο αδερφός του Καλίντ καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή με την κατηγορία της κλοπής αυτοκινήτων. Και τα δύο αδέρφια είχαν στην κατοχή του Καλάσνικοφ την ώρα της σύλληψής τους.

Οι καμικάζι και οι φρικιαστικές βόμβες με τα καρφιά

Σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο VRT, έγινε γνωστό πως οι βόμβες που πυροδοτήθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και τις οποίες πυροδότησαν οι αδερφοί Μπακραουί,  ήταν γεμάτη καρφιά για να ακρωτηριαστούν τα θύματα.

Ακτινογραφία από τραυματία που σοκάρει:

 

Οι φωτογραφίες των δύο αδερφών και ο τρίτος ύποπτος

Μια φωτογραφία με τους φερόμενους τρεις δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, δόθηκε από τις βελγικές αρχές στη δημοσιότητα από το απόγευμα της Τρίτης. Κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσθεσε λίγο αργότερα ότι σύμφωνα με μάρτυρες, ο τρίτος ύποπτος εγκατέλειψε το κτίριο του αεροδρομίου. «Διαφορετικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας, πολλοί μάρτυρες επίσης δίνουν κατάθεση» διευκρίνισε ο εισαγγελέας.


Δύο εξ αυτών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι αδερφοί Ελ Μπακραουί, έφεραν από ένα γάντι στο αριστερό χέρι, ενώ ο ο τρίτος που φορά το καπέλο και ανοιχτόχρωμη καμπαρντίνα είναι εκείνος που αναζητείται από τις αρχές. Ο άντρας αυτός, θεωρείται ύποπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο, αλλά και στο μετρό της πόλης, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 200.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα