Ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις Σερβίας-ΕΕ

default image

Ξαναρχίζουν προσεχώς οι διαβουλεύσεις Σερβίας-ΕΕ, μετά την σύλληψη και παράδοση στο ΔΠΔ στρατηγού των "Σέρβων Βοσνίας" στενού βοηθού του Μλάντιτς

Ξαναρχίζουν προσεχώς οι διαβουλεύσεις Σερβίας-ΕΕ διαβεβαίωσε ο Επίτροπος Ρεν, μετά την σύλληψη και παράδοση στο ΔΠΔ στρατηγού των “Σέρβων Βοσνίας” στενού βοηθού του Μλάντιτς.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι δυνατόν να ξεκινήσει “στην αρχή του Ιουνίου” τις διαβουλεύσεις προσέγγισης με την Σερβία μετά την σύλληψη του στρατηγού των “Σέρβων της Βοσνίας” Ζντράβκο Τόλιμιρ, δήλωσε  στο Βερολίνο ο αρμόδιος για την Διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπος, κ. Ολι Ρεν.

“Η Επιτροπή των Βρυξελλών βεβαιώνει, ότι η Σερβία ανέλαβε μία καθαρή δέσμευση να συνεργαστεί πλήρως με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ (ΔΠΔ) για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Επομένως μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η Επιτροπή των Βρυξελλών μπορεί να ξαναρχίσει τις διαβουλεύσεις για την προώθηση της Συμφωνίας Εταιρικής σχέσης και σταθεροποίησης  με εταίρο την Σερβία” πρόσθεσε επίσης ο κ. Ρεν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα