Χάος στη Βαγδάτη

default image

Οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν 13 άτομα σε βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Βαγδάτη με ενόπλους στη διάρκεια επιδρομής

Οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν 13 άτομα σε βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Βαγδάτη με ενόπλους στη διάρκεια επιδρομής τους για τη σύλληψη ενός αστυνομικού που κατηγορείται ότι διευθύνει τρομοκρατικό πυρήνα που υποστηρίζεται από το Ιράν.

“Επτά τρομοκράτες και 6 ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά τις ανταλλαγές πυρών” που σημειώθηκαν στη διάρκεια της επιδρομής σήμερα το πρωί, διευκρίνισε ο αμερικανικός στρατός σε ανακοίνωσή του. Ο αξιωματικός της ιρακινής αστυνομίας που συνελήφθη είναι “τρομοκράτης” που ηγείται μονάδας των ιρακινών ειδικών δυνάμεων, η οποία είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πυρήνας ιρακινών ενόπλων που υποστηρίζονται από τη δύναμη Αλ Κουντς -επίλεκτη μονάδα των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης.

Επίσης στη Βαγδάτη, τουλάχιστον 2 ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από οβίδα που ερρίφθη στην αυστηρά φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη, ανακοίνωσε η ιρακινή αστυνομία. Υπεύθυνος της πρεσβείας των ΗΠΑ που βρίσκεται στην Πράσινη Ζώνη επιβεβαίωσε την είδηση για την επίθεση. Είναι η δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα που σημειώνεται επίθεση με οβίδες στην Πράσινη Ζώνη. Την περασμένη Τρίτη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Παράλληλα στο δυτικό τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας, οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν 2 “τρομοκράτες” και συνέλαβαν 19. Στο μεταξύ, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας ένας ιρακινός δημοσιογράφος που εργαζόταν για τους Νιού Γιόρκ Τάιμς σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε η εφημερίδα.

Οι συνθήκες θανάτου του 23χρονου Χαλίντ Χάσαν δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν, δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου της αμερικανικής εφημερίδας στην ιρακινή πρωτεύουσα. Χθες, Πέμπτη, ένας ιρακινός φωτορεπόρτερ του Ρόιτερ και οδηγός που εργαζόταν για το διεθνές πρακτορείο σκοτώθηκαν κατά τις βίαιες μάχες μεταξύ των αμερικανικών στρατευμάτων με ενόπλους στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Με τους θανάτους αυτούς ανέρχονται σε 193 οι δημοσιογράφοι που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με την οργάνωση “Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα”. Εξάλλου σε 5 ανήλθαν οι αστυνομικοί που σκοτώθηκαν και σε 12 αυτοί που τραυματίστηκαν όταν ομάδα ενόπλων επιτέθηκε το πρωί σε οδόφραγμα της αστυνομίας κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών στο κέντρο της Βαγδάτης, μετέδωσε το ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων “Φωνές του Ιράκ” (VOI).

Την ίδια στιγμή στη Σαμάουα, σε απόσταση 270 χιλιομέτρων νότια της Βαγδάτης, 2 παιδιά σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας σε πεζοδρόμιο, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Η βόμβα μπορεί να είχε κρυφτεί στο πεζοδρόμιο την περασμένη εβδομάδα κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε σιίτες ενόπλους και τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα