Χείρα βοηθείας από Πέρες σε Αμπάς

default image

Το Ισραήλ θα μπορούσε κάλλιστα να βοηθήσει τον Αμπάς στη μάχη της Φάταχ κατά της Χαμάς, δήλωσε ο Σίμον Πέρες

Το Ισραήλ είναι πρόθυμο να βοηθήσει τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, του οποίου η οργάνωση Φάταχ δίνει μάχες με την ισλαμιστική Χαμάς στους δρόμους της Γάζας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιμόν Πέρες.Σε συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας, ο Πέρες δήλωσε πως το Ισραήλ δεν θα επενέβαινε άμεσα στις εχθροπραξίες, αλλά θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε μία ειδική έκκληση του Αμπάς. ”
Θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τον Αμπάς στη μάχη του κατά των τρομοκρατών“, δήλωσε ο ίδιος σε ερώτηση δημοσιογράφου.Ερωτηθείς, για πιθανά άμεσα μέτρα, ο Πέρες δήλωσε: ”
εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε μόνον στις εκκλήσεις του Αμπάς για βοήθεια. Δεν θα επέμβουμε στον πόλεμο καθαυτόν, αλλά εάν ο Αμπάς απευθύνει μία ειδική έκκληση, τότε θα του την παραχωρήσουμε“. Ο Πέρες βρέθηκε στην Εσθονία για τα εγκαίνια της πρώτης Συναγωγής στη βαλτική αυτή χώρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Προφανώς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, διείδε στην ενδοπαλαιστινιακή σύγκρουση μια ευκαιρία για να νομιμοποιηθούν οι ένοπλες επεμβάσεις του Ισραήλ στα παλαιστινικά εδάφη. Είναι πάντως απίθανο η προσφορά του να γίνει δεκτή από τη Φατάχ, διότι θα ήταν πολιτική αυτοκτονία για τον κύριο Αμπάς να προκαλέσει επέμβαση του υπ’ αριθμόν ένα εχθρού της Παλαιστίνης μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει τη Χαμάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα