Χιουμορίστας ο Τζόρτζ Μπούς

default image

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς απηύθυνε έκκληση για την "άμεση και άνευ όρων" απελευθέρωση πολλών αντιφρονούντων σε όλον τον κόσμο

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς απηύθυνε  έκκληση για την “άμεση και άνευ όρων” απελευθέρωση πολλών αντιφρονούντων σε όλον τον κόσμο.  Συγκεκριμένα, ο Τζόρτζ Μπους αναφέρθηκε σε προσωπικότητες της αντιπολίτευσης που βρίσκονται πίσω από τα σίδερα σε χώρες όπως η Λευκορωσία, η Μιανμάρ, η Κούβα ή το Βιετνάμ. Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει  ότι θα αποδεχόταν να αποκαλείται “αντιφρονών πρόεδρος”.

Ο κ. Μπούς στην ομιλία του για την ελευθερία και τη δημοκρατία σε διάσκεψη στην Πράγα, δήλωσε ότι αναμένει με ανυπομονησία “την ημέρα όπου οι διασκέψεις όπως αυτή θα περιλαμβάνουν τον Αλεξάντερ Κοζούλιν, από την Λευκορωσία, την Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, από τη Μιανμάρ, τον Όσκαρ Ελίας Μπισκέτ, από την Κούβα, τον πατέρα Νκουγιέν Βαν Λί, απο το Βιετνάμ”.

Ο κ. Μπούς αποκάλυψε ότι ορισμένοι εκτιμούν ότι η δέσμευσή του να αγωνιστεί κατά της “τυραννίας” θα πρέπει να του εξασφαλίσει τον τίτλο του “αντιφρονούντα προέδρου”. “Αν το να υπερασπίζω την ελευθερία σε όλον τον κόσμο με κάνει αντιφρονούντα, τότε δέχομαι με υπερηφάνεια τον τίτλο αυτό”, δήλωσε.

Φυσικά τέτοιες δηλώσεις μονάχα γέλιο μπορούν να προκαλέσουν. Σημασία δεν έχει μόνο το τι λέγεται, αλλά και ποιος το λέει. Όταν αυτά τα λόγια προέρχονται από τον πρόεδρο του Γκουαντανάμο, των προληπτικών πολέμων και της καταστολής, ασφαλώς δεν  υπάρχει λόγος να τα πάρουμε τοις μετρητοίς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα