Υπόθεση Μαντλίν: Και για τρίτη εξαφάνιση παιδιού ελέγχεται ο ύποπτος

Υπόθεση Μαντλίν: Και για τρίτη εξαφάνιση παιδιού ελέγχεται ο ύποπτος
Ο 43χρονος Christian B POLIZEIDIREKTION SACHSEN-ANHALT NORD

Οι αρχές εξετάζουν και τρίτη εξαφάνιση, του 6χρονου Ρενέ, ο οποίος εξαφανίστηκε στο Αλγκάρβε το 1996. Ο πατέρας του παιδιού δεν πιστεύει ότι ο γιος του είναι ακόμα ζωντανός.

Οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας οι οποίες εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ πιθανή σχέση του φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μάντλιν ΜακΚάν, με την εξαφάνιση της 5χρονης γερμανιδας Ίνγκα, ερευνούν και τρίτη εξαφάνιση ανηλίκου, του 6χρονου γερμανού Ρενέ Χάζεε, η οποία ενδεχομένως και αυτή σχετίζεται με τις προηγούμενες δύο.

Όπως γράφει η «Koelner Stadt-Anzeiger» (έκδοση Σαββάτου) η αστυνομία ερευνά την σχέση του 43χρονου Γερμανού, φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της Μάντλιν, με την απαγωγή του Ρενέ επίσης σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εξάχρονος Ρενέ είχε εξαφανιστεί σε μια παραλία του Αλγκάρβε το 1996, όταν διέφυγε για λίγο της προσοχής της μητέρα του και του συντρόφου της.

Η υπόθεση συνέβη έντεκα χρόνια πριν από την παγκοσμίως γνωστή εξαφάνιση της -τότε τρίχρονης- Μάντλιν στην πόλη Πράια ντα Λουζ, του Αλγκάρβε.

Ο Αντρέας Χάζεε, πατέρας του Ρενέ, είπε στην εφημερίδα της Κολωνίας ότι ελπίζει πως τώρα θα μπορέσει να μάθει τι απέγινε ο γιός του, αλλά δεν πιστεύει ότι ο Ρενέ είναι ακόμα ζωντανός.

Η Μαντλίν και η Inga Metropolitan Police Polizeidirektion Sachsen-Anhalt Nord

Η υπόθεση της Ίνγκα

Η Ίνγκα, ένα κορίτσι 5 ετών από τη Γερμανία, εξαφανίστηκε το 2015, κατά τη διάρκεια ενός μπάρμπεκιου με την οικογένειά της. Σύμφωνα με τις υποθέσεις των αρχών, η Inga κατευθύνθηκε προς το δάσος, για να μαζέψει ξύλα για τη φωτιά, όταν κι εξαφανίστηκε.

Στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης το κορίτσι συχνά αναφέρεται ως “Γερμανίδα Μάντι”. Ο δημόσιος κατήγορος στο Στάνταλ, ανέφερε πως η αστυνομία πρόκειται να διεξάγει νέα έρευνα σε σχέση με έναν ύποπτο στο Μπράουνσβαϊγκ, της Γερμανίας. Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για τον Christian B., τον ίδιο άνθρωπο που εξετάζουν οι γερμανικές και σκοτσέζικες αρχές ως ύποπτο στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν.  

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Sky News, ο 43χρονος Γερμανός Christian B., θεωρείτο εξ’ αρχής πιθανός ύποπτος για την εξαφάνιση της Inga. Ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν, οι αρχές είχαν ψάξει το σπίτι του, όμως λόγω ελλιπών στοιχείων, η έρευνα δεν προχώρησε.

Η κατοικία του βρισκόταν περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Στάνταλ, στην πόλη Neuwegersleben, όπου η Inga εξαφανίστηκε. Οι αρχές τον εξέτασαν ως ύποπτο, μετά την υπόδειξη ενός άγνωστου άντρα πως αυτός είναι ο υπεύθυνος για την απαγωγή του κοριτσιού.

Το προφίλ του δράστη

Σήμερα, ο Christian εκτίει 7ετή ποινή σε γερμανικές φυλακές, κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας Αμερικανίδας στην Πορτογαλία, όπου και διέμενε πολλά χρόνια, μεταξύ των οποίων και την περίοδο που εξαφανίστηκε η Μαντλίν το 2007. 

Ο 43χρονος ύποπτος έχει βαρύ ποινικό μητρώο που αφορά σεξουαλικά εγκλήματα κατά μικρών κοριτσιών και γυναικών, αλλά και διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και θέρετρα διακοπών, καθώς και εμπορία ναρκωτικών. 

Ο ύποπτος έχει χαρακτηριστεί λευκός και λεπτός, με κοντά ξανθά μαλλιά και ύψος περίπου 1,80. 

Η αστυνομία κυκλοφόρησε επίσης φωτογραφίες δύο οχημάτων – ένα VW τροχόσπιτο και ένα αυτοκίνητο Jaguar – που πιστεύεται ότι συνδέονται με τον άνδρα, καθώς και ένα σπίτι στην Πορτογαλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα