Ζάεφ: Μπορεί να διορθωθεί το ιστορικό λάθος της ΕΕ

Ζάεφ: Μπορεί να διορθωθεί το ιστορικό λάθος της ΕΕ
Ο Ζόραν Ζάεφ. Φωτό αρχείου. AP

Μετά τη συνάντησή του με τον Τζιουζέπε Κόντε στη Ρώμη, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την πίστη ότι η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ παρά το γαλλικό βέτο.

Την ελπίδα ότι μπορεί να “σωθεί” το εγχείρημα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε την Τρίτη ο Ζόραν Ζάεφ μετά τη συνάντηση με τον Τζιουζέπε Κόντε στην Ιταλία.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός ανέλαβε πρωτοβουλία έτσι ώστε να κρατηθεί “ζωντανό” το ζήτημα παρά το γαλλικό βέτο το οποίο εκτός από μούδιασμα έφερε και πολιτική κρίση στη γείτονα (πρόωρες εκλογές στις 12 Απριλίου).

Ο Ζάεφ, με δύο tweet, έδειξε την αισιοδοξία του: Οι πολίτες μας ήταν απογοητευμένοι μετά την εξέλιξη στις Βρυξέλλες. Υπάρχει και χρόνος αλλά και τόπος να διορθώσουμε αυτό το ιστορικό λάθος την επόμενη επόμενη περίοδο.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κόντε για την υποστήριξη της ένταξής μας στην ΕΕ, η συνάντησή μας αποδεικνύει ότι οι προσπάθειές μας είναι ειλικρινείς. Είναι φίλος της Βόρειας Μακεδονίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα