ΕΣΡ: Έρχεται η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

ΕΣΡ: Έρχεται η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες
Συνάντηση των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ρ. Μορώνης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι εκκρεμούν νομοτεχνικές βελτιώσεις. Το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής αναμένεται να τις καταθέσει τον Οκτώβριο

Στη φάση σύνταξης της προκήρυξης του νέου διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας έχει εισέλθει το ΕΣΡ εν μέσω επαφών με το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την προώθηση νομοτεχνικών βελτιώσεων στον λεγόμενο νόμο- Παππά. 

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, αποκάλυψε ότι η αρχή έχει εισέλθει ήδη στη διαδικασία σύνταξης της σχετικής προκήρυξης. «Συντάσσεται αυτή την περίοδο η προκήρυξη για διαγωνισμό» είπε ο κ. Μορώνης και διαβεβαίωσε ότι η ανεξάρτητη αρχή είναι σε επαφή με το υπουργείο για νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νόμο Παππά, ώστε αυτή τη φορά η προσπάθεια να ολοκληρωθεί αισίως. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει κάνει αποδεκτές τις προτάσεις του ΕΣΡ και αναμένεται να καταθέσει τις αναγκαίες νομοτεχνικές βελτιώσεις εντός του Οκτωβρίου στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στον ίδιο μήνα θα ανάψει και το πράσινο φως να βγει και η προκήρυξη για το νέο διαγωνισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα