Εύθραυστη η κατάσταση στο ΣτΕ

Εύθραυστη η κατάσταση στο ΣτΕ
Συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Ακόμα ένα μέλος του ΣτΕ εκτός διαδικασίας

Ακόμα ένα λιθαράκι στην ήδη εύθραυστη ισορροπία της υπόθεσης για τις τηλεοπτικές άδειες προστέθηκε στην τέταρτη κατά σειρά διάσκεψη του Συμβουλίου του Επικρατείας, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Η Ολομέλεια μετράει ακόμα μία απώλεια καθώς ένα από τα δύο αναπληρωματικά μέλη βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Πρόκειται για τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Αλεξανδρή, ο οποίος έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

Ήδη από χθες έχει έγινε γνωστό ότι στην εντατική βρίσκεται έτερο μέλος της Ολομέλειας, ο Αριστόβουλος Γεώργιος Βώρος, μετά από σοβαρά καρδιακά προβλήματα, η απουσία του οποίο είναι δυνατόν να αναπληρωθεί. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει ακόμα μία απώλεια μέλους, όπως π.χ. να αυτοεξαιρεθεί ο σύμβουλος τους ΣτΕ σε βάρος του οποίου ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική έρευνα, ματαιώνεται η διάσκεψη και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει όλη η διαδικασία από την αρχή.

Όπως είναι κατανοητό, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα εύθραυστη αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ενδεχόμενο που υπάρξει ακόμα μία απουσία αυτό ισοδυναμεί είτε με επανάληψη των διασκέψεων για το ζήτημα του Νόμου Παππά, είτε ακόμα και επανέναρξη της διαδικασίας, δηλαδή μέχρι και εκ νέου συζήτηση της υπόθεσης.

Κανονικά σήμερα αναμενόταν να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία επί του παραδεκτού και άλλων νομικών ζητημάτων, ωστόσο κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα