H Huffington Post μιλάει ελληνικά

H Huffington Post μιλάει ελληνικά

Την ελληνική έκδοση της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής εφημερίδας στον πλανήτη παρουσίασαν σήμερα η Arianna Huffington και η 24Media

Η Huffington Post Greece, το πολυαναμένομενο γεγονός στην αγορά των media, δηλώνει από σήμερα παρόν. Στο άρθρο που “ανέβασε” η ιδρύτρια της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής εφημερίδας, Arianna Huffington στην ελληνική έκδοση αναφέρει: “ Για εμένα, αυτή είναι η απόλυτη επιστροφή στην πατρίδα- όχι μόνο επειδή εδώ γεννήθηκα και εγώ και η προφορά μου- αλλά επειδή η Huffington Post έχει βαθιές ρίζες στην Ελληνική παράδοση που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και τους προτρέπει να διεξάγουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Όταν, τρία χρόνια πριν, ξεκινήσαμε να επεκτεινόμαστε διεθνώς, ήξερα ότι η οδύσσεια (για να δανειστώ τον όρο από τους συμπατριώτες μου) της Huffington Post, θα μας οδηγούσε στην Ελλάδα. Και είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ, που αυτή η μέρα επιτέλους έφτασε”.

Παράλληλα στο άρθρο της αναφέρει ότι “είμαι, επίσης, πολύ ευτυχής που φέρνουμε την Huffington Post στην Ελλάδα σε συνεργασία με την 24MEDIA, το μεγαλύτερο ψηφιακό εκδοτικό όμιλο στην Ελλάδα. Από την άλλη, η πραγματοποίηση αυτού του ονείρου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη στήριξη των εταίρων μας. Της Ευγενίας Χανδρή, που είναι αγαπημένη μου φίλη μου εδώ και 40 χρόνια και τη νιώθω σαν τρίτη μου αδερφή, της Μαριάννας Λάτση, του Δημήτρη Μάρη και του Πέτρου Παππά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον CEO της 24MEDIA, Σταύρο Δρακουλαράκο για την σπουδαία συνεργασία του και τον διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή, για την αποφασιστική του υποστήριξη”.

Το μεσημέρι στο Μουσείο της Ακρόπολης έγινε η παρουσίαση της Huffington Post στην Ελλάδα, παρουσία εκπροσώπων του ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Σύμφωνα με τον Σταύρο Δρακουλάκο CEO της 24Media, του media partner της HuffPost στην Ελλάδα “διανύουμε μία εποχή που ο άνθρωπος καταναλώνει τον μεγαλύτερο όγκο ειδήσεων στην ιστορία του κυρίως λόγω των ψηφιακών μέσων. Η Huffington Post είναι ένα διεθνώς τοπικό μέσο. Δίνει έμφαση στην άποψη και τη θέση. Έχει τη σοβαρότητα των ειδήσεων δίχως να είναι σοβαροφανής”.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος και Διευθύντρια Σύνταξης της Huffington Post, Arianna Huffington η οποία ανέφερε “όταν ξεκίναγα την Huffington Post από το γραφείο του σπιτιού μου, σκεφτόμουν ότι ο κόσμος έχει πολλά να πει. Έτσι δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα για να μπορούν οι άνθρωποι να μιλάνε”.

 

Σε ότι αφορά την ελληνική έκδοση και το ισχυρό “χαρτί” της που είναι η ελεύθερη έκφραση της άποψης τόνισε ότι “Η Ελλάδα έχει πολύ καλούς bloggers. Στην Huffington Post Greece γράφει ο Δ. Αβραμόπουλος αλλά και άλλοι πολιτικοί και ένας άνεργος. Αυτό έμαθα από τη μητέρα  μου. Ο καθένας μας είναι χρήσιμος” προσθέτοντας “Θέλουμε να είμαστε μια πλατφόρμα πολυφωνίας, να ακούγεται η φωνή σας”.

 

Τέλος στην συζήτηση που ακολούθησε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ύφεση στην Ελλάδα ανέφερε “είπαμε ΟΧΙ στο Μουσολίνι, τώρα είναι η στιγμή για ένα ακόμη ΟΧΙ στη τρόικα”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα