Λιάτσος: “Απαράδεκτοι οι υπαινιγμοί Αρβανίτη- Κατσίμη για Δένδια”

Λιάτσος: “Απαράδεκτοι οι υπαινιγμοί Αρβανίτη- Κατσίμη για Δένδια”
Ο Δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος σε στιγμιότυπο μετά την τηλεμαχία κατά την έξοδό του απο το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ,χθες Πέμπτη 28 Μαϊου 2009 ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) Eurokinissi

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΡΤ και πως επιχειρέι να δικαιολογήσει το κόψιμο της εκπομπής "Πρωινή Ενημέρωση"

Η ΕΡΤ με ανακοίνωση που εξέδωσε και επισήμως πλέον παραδέχεται ότι επιβάλλει λογοκρίση στους δημοσιογράφους που θέλουν να ασκήσουν κριτική σε υπουργούς της κυβέρνησης

Όπως επισημαίνεται σε δήλωση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Αιμίλιου Λιάτσου , η εκπομπή των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη κόπηκε όπως υποστηρίζει, για απαράδεκτους υπαινιγμούς των παρουσιαστών του οποίους κατηγορεί ότι δεν έδωσαν βήμα στον υπουργό για να απαντήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τους παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της ΝΕΤ, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Αιμίλιος Λιάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και το αποδεικνύει εμπράκτως στην καθημερινή παρουσίαση της επικαιρότητας και την προβολή όλων των απόψεων. Όμως, δεν μπορεί να αποδεχτεί την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής ‘ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ’ της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα