Ο Φιλιππάκης ξαναχτυπά: Νόμιζα ότι απευθυνόμουν μόνο σε φίλους

Ο Φιλιππάκης ξαναχτυπά: Νόμιζα ότι απευθυνόμουν μόνο σε φίλους

Διευκρινιστική ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης, μετά τη μεγάλη διάσταση που πήραν οι αναρτήσεις του στα social media, τόσο για τον Λ. Παπαδήμο και τον Γ. Στουρνάρα, όσο και για τη “σύλληψη” του που δεν έγινε ποτέ, έσπευσε σήμερα να προχωρήσει σε διευκρινιστική ανάρτηση και πάλι μέσω Facebook.

Στη δημοσίευση του αναφέρει πως όσα διατύπωσε δεν τα εξέφρασε με την ιδιότητα του ως Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, “αλλά σαν απλός πολίτης”. Παράλληλα, αναφέρει πως απευθυνόταν “μόνο σε φίλους και γνωστούς” του μέσα από την προσωπική του σελίδα και προσθέτει: “κατά συνέπεια άποψή μου είναι ότι όλα όσα διατυπώνονται μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς FB κλπ δεν συνιστούν δημόσιο λόγο”.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου αναλυτικά στο προφίλ του στο Facebook:

“Για τους φίλους, τους γνωστούς και τους απλούς πολίτες που μου συμπαραστάθηκαν.

Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η διατύπωση μιας γνώμης μιας κρίσης μιας άποψης προς φίλους στην προσωπική μου ιστοσελίδα θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί από οποιονδήποτε . Την άποψή μου αυτή δεν την εξέφρασα με την ιδιότητά μου σαν Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ αλλά σαν απλός πολίτης . Λυπάμαι βαθύτατα εάν προκάλεσα ανησυχία σε φίλους και γνωστούς τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αμέριστη συμπαράστασή τους . Επιπλέον δηλώνω ότι τα όσα εγώ διατύπωσα απευθυνόταν μόνο σε φίλους και γνωστούς μου στην προσωπική μου ιστοσελίδα και κατά συνέπεια άποψή μου είναι ότι όλα όσα διατυπώνονται μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς FB κλπ δεν συνιστούν δημόσιο λόγο . Επιπλέον ξεκαθαρίζω ότι η διαδρομή μου επί δεκαετίες ήταν πάντοτε αγωνιστική ξεκάθαρη και έντιμη και δεν έχω μάθει να προκαλώ τα συναισθήματα των φίλων και συντρόφων μου . Τη στάση μου αυτή που τηρώ εδώ και δεκαετίες θα την τηρώ αναλλοίωτη”.

Αλαλούμ δημιουργήθηκε σχετικά με τη “σύλληψη”

Θυμίζουμε ότι η ανακοίνωση περί “σύλληψης”, αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο επίσημο προφίλ του δημοσιογράφου στο Facebook, η οποία ανέγραφε “μόλις με συνέλαβαν”.

Εν συνεχεία, ο δικηγόρος του, Γιάγκος Λαμπίρης, δήλωνε στο News 24/7 ότι ο πελάτης του δεν έχει συλληφθεί ακόμη. Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθετε ότι “κάποιος άλλος” έκανε την επίμαχη ανάρτηση περί σύλληψης. “Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει”, πρόσθετε παρόλα αυτά ο κ. Λαμπίρης.

Σε κάθε περίπτωση διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το αν έχουν συντελεστεί αξιόποινες πράξεις σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις Φιλιππάκη περί Παπαδήμου και Στουρνάρα, ενώ η έρευνα γίνεται από την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Η υπόθεση Φιλιππάκη εξετάζεται μαζί με άλλες δέκα που αφορούν σε παρόμοιο περιεχόμενο.

Αφορμή για την έρευνα Φιλιππάκη ήταν η έγγραφη αναφορά του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, έκανε λόγο για “ξεπουλημένους υπαλλήλους” σημειώνοντας ότι “ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπών καθαρμάτων στην Ευρώπη” και κατέληγε λέγοντας: “Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα”.

Αυτή η διατύπωση, προκάλεσε τις αντιδράσεις καθώς και την προκαταρκτική εξέταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα