Μήνυση κατά των μελών του αγήματος

Μήνυση κατά των μελών του αγήματος

Του Λιμενικού, που φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση, κατέθεσε η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των μελών του αγήματος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα κατέθεσε την 1η Απριλίου η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών.

Αφορμή για την κίνησή τους αυτή ήταν η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο video, στο οποίο οι μετέχοντες ακούγονται να φωνάζουν συνθήματα σε βάρος Αλβανών μεταναστών που ζουν στη χώρα.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ομάδας Δικηγόρων αναφέρεται συγκεκριμένα ότι  “το εν λόγω άγημα μετά την αποχώρησή του από την εξέδρα των επισήμων στην πλατεία Συντάγματος  κατευθύνθηκε στις οδούς Πανεπιστημίου  και Αγ. Κωνσταντίνου σε συγκροτημένο σχηματισμό και με βηματισμό παρέλασης κραυγάζοντας ρατσιστικά και μισαλλόδοξα συνθήματα σε βάρος άλλων γειτονικών στη χώρα μας εθνοιτήτων”. 

Όπως μάλιστα διευκρινίζουν τα μέλη της ομάδας δικηγόρων, προχώρησαν στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ελλείψει αρμόδιας θεσμικής παρέμβασης, παρά τις προβλέψεις νόμου, που απαγορεύει τη δημόσια έκφραση ρατσιστικών ιδεών και προβλέπει μάλιστα την αυτεπάγγελτη δίωξη των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού, με απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, ο επικεφαλής του αγήματος είχε “τεθεί στην διάθεση της υπηρεσίας”. Πειθαρχική ποινή που είχε θεωρηθεί ως ιδιαίτερα επικεικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα