Μηχανή του Χρόνου: Παντρεύτηκαν στον Κορυδαλλό με κουμπάρο το δικηγόρο και μάρτυρες αστυνομικούς

Μηχανή του Χρόνου: Παντρεύτηκαν στον Κορυδαλλό με κουμπάρο το δικηγόρο και μάρτυρες αστυνομικούς

Η τέλεση του μυστηρίου πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Μετά το κόψιμο της τούρτας επέστρεψαν στα κελιά τους. Για πιο αδίκημα είχαν καταδικαστεί; (Pics)

Από τη  mixanitouxronou : Δεν είχαν φανταστεί ποτέ ότι ο γάμος τους, η δεξίωση καθώς και το γαμήλιο ταξίδι θα διαρκούσαν μόνο τρεις ώρες. Ο λόγος για την Καναδή Λίντα Μπλόου και τον Βρετανό Τζέφρι Χόκνερ οι οποίοι, αν και προφυλακισμένοι στις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 1974, αφέθηκαν για λίγο ελεύθεροι και ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Το ζευγάρι ήταν υπόδικο από το Δεκέμβριο του 1973. Είχε συλληφθεί από την ελληνική αστυνομία για κατοχή και χρήση ναρκωτικών, που είχαν εισάγει από την Τουρκία.

Ο έρωτας και η απόφαση του γάμου  

Το ειδύλλιο των δύο νέων χρονολογείτο μήνες πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες και οδηγηθούν στον Κορυδαλλό. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος. Ακόμα κι όταν προφυλακίστηκαν, περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης, συνέχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο ένας έστελνε στον άλλον ερωτικά γράμματα σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισαν να παντρευτούν, έστω και μέσα στη φυλακή.

Μηχανή του Χρόνου: Παντρεύτηκαν στον Κορυδαλλό με κουμπάρο το δικηγόρο και μάρτυρες αστυνομικούς

Η τέλεση του μυστηρίου

Το ζευγάρι εξέφρασε την επιθυμία του στον εισαγγελέα Πειραιώς και εκείνος τους έδωσε άδεια τριών ωρών με την εξής συμφωνία: η Λίντα και ο Τζέφρι θα πήγαιναν σε εκκλησία με τη συνοδεία αστυνομικών, θα γινόταν η τελετή του γάμου και στη συνέχεια ο καθένας θα επέστρεφε στο κελί του. Έτσι κι έγινε. Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 1974, στη γερμανική εκκλησία του Αγίου Παύλου. Κουμπάρος έγινε ο συνήγορος του ζεύγους, ενώ μάρτυρες ήταν οι δύο αστυνομικοί που τους επιτηρούσαν. Παρόντες ήταν και συγγενείς του κουμπάρου. Η νύφη είχε ντυθεί στα λευκά, με λουλουδένιο στεφάνι να στολίζει τα μαλλιά της. Έδειχνε συγκινημένη, παρότι οι νεόνυμφοι θα ξεκινούσαν τη νέα τους ζωή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Μηχανή του Χρόνου: Παντρεύτηκαν στον Κορυδαλλό με κουμπάρο το δικηγόρο και μάρτυρες αστυνομικούς

Η δεξίωση και το ραντεβού στο Κακουργιοδικείο

Μετά την τέλεση του γάμου, το νιόπαντρο ζευγάρι και οι προσκεκλημένοι πέρασαν σε διπλανή αίθουσα. Εκεί έκοψαν τη γαμήλια τούρτα. Ο κύριος και η κυρία Χόκνερ, πλέον, αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν και έδωσαν όρκο πίστης και αφοσίωσης. Στη συνέχεια, αποχαιρετίστηκαν και οδηγήθηκαν στα κελιά τους.

Οι κατηγορούμενοι συναντήθηκαν ξανά μια εβδομάδα αργότερα, στο Κακουργιοδικείο Πειραιώς, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση τους. Το δικαστήριο έκρινε και τους δύο ένοχους. Καταδίκασε τον Χόκνερ και την Μπλόου σε φυλάκιση 3 ετών και 8 μηνών, αντιστοίχως, για χρήση και εμπορία ναρκωτικών. Εξαιτίας της μεταμέλειας των υποδίκων και του καλού παρελθόντος τους, το δικαστήριο αποφάσισε να επιστρέψει στην Μπλόου το αυτοκίνητο της και τα χρήματα που της είχαν κατασχεθεί κατά τη σύλληψή της. Η Λίντα Μπλόου συνάντησε ξανά το σύζυγό της αφότου εξέτισε την ποινή της και επέστρεψε να τον επισκεφθεί στον Κορυδαλλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ  ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:

Τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν οι άνθρωποι από τη Γη; Πως θα αλλάξει ο πλανήτης, ποιες πόλεις θα θαφτούν στην άμμο, ποιο ανθρώπινο δημιούργημα θα διατηρηθεί 10.000 χρόνια μετά
Quiz. 15 απλές ερωτήσεις για τα πιο συνηθισμένα λάθη στην ελληνική γλώσσα. Απαθανατίστηκε ή αποθανατίστηκε; ανήκε ή άνηκε; οτιδήποτε ή ο,τιδήποτε;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μηχανή του χρόνου
SHARE:

24Media Network