Μπαράζ συλλήψεων αγροτών στα Φάρσαλα

Μπαράζ συλλήψεων αγροτών στα Φάρσαλα

Αγρότης σε ημιορεινό χωριό των Φαρσάλων εμφάνιζε τιμολόγια για...μπανάνες, εισπράττοντας παράνομα μεγάλα ποσά από επιστροφή ΦΠΑ. Τουλάχιστον πέντε οι συλλήψεις

Σε τουλάχιστον πέντε συλλήψεις αγροτών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης είσπραξης επιστροφής ΦΠΑ μέσω της γνωστής μεθόδου των εικονικών τιμολογίων, έχει προχωρήσει η αστυνομία στην περιοχή των Φαρσάλων.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, από την έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα προέκυψε περίπτωση αγρότη από ημιορεινό χωριό, ο οποίος είχε εμφανίσει τιμολόγια για μπανάνες ενώ εικονικά τιμολόγια μέσω των οποίων υποτίθεται ότι είχαν κάνει οικονομικές συναλλαγές για ανύπαρκτα αγροτικά προϊόντα, είχαν καταθέσει και άλλοι.

Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν την "τρύπα" που υπήρχε στο σύστημα, καθώς μέχρι το 2011 δεν γινόταν η απαιτούμενη διασταύρωση των τιμολογίων με τη δήλωση καλλιέργειας. Κάτι που άλλαξε το 2012, με αποτέλεσμα να γνωστοποιούνται πλέον συχνά παρόμοιες παράνομες πράξεις.

"Να μπει το μαχαίρι βαθιά μέχρι το κόκκαλο. Για πολλά χρόνια, κάποιοι αγρότες ζούσαν μόνον από την επιστροφή του ΦΠΑ" δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού "Νέα Ένωση Λάρισας", Χρήστος Σιδερόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network