Ο Πατρινός που έκανε τον διάπλου του Ατλαντικού

Ο Πατρινός που έκανε τον διάπλου του Ατλαντικού

Ποιος είναι ο Μάριος Ζησιμάτος, που συμμετείχε σε αγώνα 2.244 ναυτικών μιλίων

Εμπειρία ζωής ήταν για τον πρώην πολίστα του ΝΟΠ Μάριο Ζησιμάτο η συμμετοχή του σε έναν μοναδικό αγώνα, 2.244 ναυτικών μιλίων, δηλαδή από τη Φινλανδία έως τα νησιά Μπαρμπάντος κοντά στην Καραϊβική. Εγινε ο πρώτος πατρινός που πετυχαίνει τον διάπλου του Ατλαντινού!

Ο ίδιος περιέγραψε την εμπειρία αυτή , στην "Πελοπόννησο", ως εξής:

«Μετά από 2.244 ναυτικά μίλια και 17.5 μέρες στον Ατλαντικό φτάσαμε στο Barbados. Οι περίφημοι Αληγείς άνεμοι ήταν άφαντοι τις πρώτες 10 μέρες, αλλά αρκετά δυνατοί την τελευταία εβδομάδα. Μετά τον αρχικό θαυμασμό του απέραντου ωκεανού και του υπέροχου έναστρου νυχτερινού ουρανού, η ρουτίνα και η κούραση μέσα σε ένα μικρό σχετικά σκάφος (35 πόδια) ήταν συχνά ανυπόφορες. Αντίστοιχα μεγάλη η προσμονή της στεριάς και ενός κανονικού ντούς και φαγητού. Αξέχαστη εμπειρία με τα καλά και τα κακά της».

Ο Μάριος Ζησιμάτος έγινε πιο γνωστός αθλητικά, ως τερματοφύλακας του ΝΟΠ, μέλος της ομάδας στα χρόνα της δόξης της, τη δεκαετία του '90.

Γνώρισε από κοντά το πολικό ψύχος του Βορρά, κάτοικος Φιλανδίας εσχάτως, καθώς οι θερμοκρασίες στην περιοχή ξεπερνούν τους -21 β. C (!).

Όμως δεν παρέλειψε και το αγαπημένο του άθλημα, το πόλο καθώς πρόλαβε φυσικά και βρήκε ομάδα και παίζει! Πρόκειται για την Σέτους, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία. Με αυτό τον τρόπο ο Ζησιμάτος έγινε κάτοχος ενός σπάνιου ρεκόρ καθώς είναι ο μοναδικός πατρινός πολίστας με παρουσία σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα του εξωτερικού, καθώς παλαιότερα, όντας φοιτητής στο Λονδίνο, είχε αγωνιστεί στους London Penguins!

Όμως εκτός από πολίστας, είναι και διακεκριμένος ιστιοπλόος, μέλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. Κι ότι δεν κατάφερε με τον ΙΟΠ, ένα μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, το κατάφερε στο Εσθονικό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας το περασμένο καλοκαίρι, όταν στέφθηκε πρωταθλητής.

Πηγή: thebest.gr

SHARE:

24Media Network