ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, παρουσία του κ. Σταϊκούρα

Χρ. Σταϊκούρας: Πολιτική και διπλωματική η διαχρονική υποστήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στο Ελληνογαλλικό Φόρουμ για τη στάση της Γαλλίας στα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας έτσι την πολιτική και διπλωματική υποστήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Υπό την προεδρία του προέδρου της ΟΚΕ συνεδρίασε η ολομέλεια των μελών της

Οι Έλληνες εργοδότες δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας

ΕΡΓΑΣΙΑ

Ποσοστό 77% των Ελλήνων εργοδοτών δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με έρευνα της Ετήσιας Διεθνούς Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου για το 2019. Σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφεται εξίσου υψηλό ποσοστό (54%).

Κινητοποίηση αγροτών στον Τύρναβο του ν. Λάρισας την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Αγρότες: Αναζητούνται λύσεις για τις οφειλές προς τη ΔΕΗ

Σε συζητήσεις με τη ΔΕΗ βρίσκεται ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προκείμενου να ρυθμιστούν οι οφειλές των αγροτών προς τη ΔΕΗ. Επιπλέον, συζητήθηκε ο νέος Νόμος που αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Διαμαρτυρία συνταξιούχων (φωτογραφία αρχείου)

Αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό οι συνταξιουχικές οργανώσεις

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων "Τα τελευταία 30 χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, αποδομούν το κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα".

Κτήριο Ελληνικού Χρηματιστηρίου Αθηνών

Στις αγορές η Ελλάδα με 15ετές ομόλογο

Η διπλή αναβάθμιση της Fitch την περασμένη Παρασκευή άνοιξε το δρόμο στο υπουργείο οικονομικών για την άμεση έκδοση ακόμη και 15ετούς τίτλου στέλνοντας παράλληλα την απόδοση του δεκαετούς στο 1,15%.

Ένα κορίτσι στο Αεροδρόμιο της Τσεχίας φοράει μάσκα, περιμένοντας στην ουρά για check in για πτήση προς τη Σαγκάη.

Κίνα: Ο κοροναϊός ασκεί πιέσεις στην οικονομία

Με την εξάπλωση του κοροναϊού η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα επηρεάζεται. Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις παρατείνουν τις αργίες, ενώ χιλιάδες πτήσεις και δρομολόγια τρένου ακυρώνονται.

Οι συνέπειες του Brexit στο εμπορικό ισοζύγιο της ΕΕ

Brexit: Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας - Βρετανίας και οι πιθανές συνέπειες του στον αγροδιατροφικό τομέα

Ποιες προβλέπεται να είναι οι εξελίξεις του Brexit για τον αγροδιατροφικό τομέα στην ΕΕ και στην Ελλάδα - Πώς επηρεάζεται το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου - Αναλύει ο καθηγητής Χαράλαμπος Κασίμης.

Fitch

Γιατί ο Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα - Τι αναφέρει στην αιτιολογική του έκθεση

Αναβάθμιση έκπληξη της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch. Πώς την αιτιολόγησε, δίνοντας ξανά την υψηλότερη βαθμολογία στην πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε σχέση με τους άλλους οίκους.

Fitch: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε "ΒΒ" από "ΒΒ-"

Fitch: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε "ΒΒ" από "ΒΒ-"

Σύμφωνα με τον Οίκο Αξιολόγησης, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συνεχίζει να βελτιώνεται, υποστηριζόμενη από το σταθερό πολιτικό πλαίσιο. Η δήλωση Σταϊκούρα.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

Ηλεκτροσόκ από τους Θεσμούς: Θέλουν "επανεκκίνηση" πλειστηριασμών και πτωχευτικό χωρίς προστασία

Το "ξεχασμένο" μέτρο των πλειστηριασμών θέλουν να ενεργοποιήσουν οι θεσμοί τώρα που ανεβαίνουν οι τιμές στα ακίνητα ενώ προειδοποιούν ότι το νέο πτωχευτικό δεν πρέπει να έχει κανενός είδους "προστασία".