Αδυναμία ελέγχου της κερδοσκοπίας

Αδυναμία ελέγχου της κερδοσκοπίας

Οι γιορτές πλησιάζουν και η ανάγκη αύξησης του προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών είναι μεγάλη, καθώς οι κερδοσκόποι παραμονεύουν

Οι γιορτές πλησιάζουν και η ανάγκη αύξησης του προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών είναι μεγάλη, καθώς οι κερδοσκόποι παραμονεύουν.

Αυτό υποστήριξε και η υπερνομάρχης Αθηνών και Πειραιώς κα Ντίνα Μπέη, κατά τη συνάντησή της με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχο. Επίσης, η υπερνομάρχης ζήτησε την προώθηση νομοσχεδίου για την “ενιαιοποίηση των προστίμων”.

Η κα Μπέη συναντήθηκε με τον υφυπουργό με ζήτημα την αύξηση των ελεγχων στην αγορά ενόψει των εορτών και του απαιτούμενου συντονισμού των ελεγκτικών συνεργείων. Στο πλαίσιο αυτό η κα Μπέη επεσήμανε την ανάγκη διάθεσης μεγαλύτερου αριθμού ελεγκτών στην αγορά. Η υπερνομάρχης, μετά τη συναντηση με τον υφυπουργό ανέφερε σε δηλώσεις της ότι σήμερα αρκετοί έλεγχοι γίνονται δειγματοληπτικά λόγω της έλλειψης προσωπικού ενώ υπάρχουν και επικαλύψεις αρμοδιοτήτων και εξεφρασε την άποψή της ότι μπορούν να αυξηθούν οι έλεχοι εάν υπάρξει μετακινηση υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες προς τις ελεγκτικές.

Επεσήμανε τέλος, ότι από το 2005 η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης είχε κατανοήσει την ανάγκη της ενιαιοποίησης των προστίμων αλλά το θέμα αυτό έχει “σταματήσει” στη συγκρότηση επιτροπής με την ΕΝΑΕ. Η κα Μπέη τόνισε ότι τα θέματα που τέθηκαν δεν είναι καινούρια αλλά αντίθετα εκκρεμούν πολλά χρόνια.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα