Αγωγός TAP: Στο τραπέζι αποζημιώσεις και ανταποδοτικά τέλη

Αγωγός TAP: Στο τραπέζι αποζημιώσεις και ανταποδοτικά τέλη

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς με τους εκπροσώπους της Κοινοπραξίας Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου

Συνάντηση με εκπροσώπους της Κοινοπραξίας Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline AG – TAP) είχε την Δευτέρα (19/01) ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πέτροβιτς ενημερώθηκε για την πολιτική αποζημιώσεων των θιγόμενων περιουσιακών στοιχείων όσων επηρεάζονται από τη διέλευση του αγωγού TAP και τις βασικές τιμές αποζημιώσεων ανά εδαφική περιοχή στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε τις θέσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως αυτές έχουν ήδη γίνει γνωστές.

Αυτές εστιάζονται στη διεκδίκηση τουλάχιστον 6 σημείων λήψης φυσικού αερίου κατά μήκος της διέλευσης του αγωγού από την περιοχή, στην αξίωση για άμεση δημιουργία Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) και στην εξασφάλιση ανταποδοτικών τελών για τις τοπικές κοινωνίες, όπως ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην θίγεται το περί δικαίου αίσθημα.

SHARE:

24Media Network