"Αγώνας δρόμου" για 2 δισ. ευρώ στην εκπνοή της προθεσμίας για τον ΟΠΑΠ

Επίσκεψη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στον ΟΠΑΠ την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, όπυ και είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζομένους στον Οργανισμό. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Επίσκεψη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στον ΟΠΑΠ την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, όπυ και είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζομένους στον Οργανισμό. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Λήγει την Τετάρτη η προθεσμία για την καταβολή των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΠΑΠ και τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΤΑΙΠΕΔ δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν άμεσα με το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων

Το απόγευμα της Τετάρτης λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΠΑΠ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ημερησία, τα πρώτα δείγματα θα δοθούν με τις διαγωνιστικές διαδικασίες για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ, για τις οποίες δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Σταύρος Σταυρίδης, στο περιθώριο της 17ης συζήτησης στρογγύλης τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση του Economist, είχε τονίσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία επιπλέον παράταση.

Ο κ. Σταυρίδης απέφυγε να αναφερθεί στο ύψος των προσφορών που αναμένει για το 33% ΟΠΑΠ.

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου του Economist, έκανε αναφορά πέραν των ΟΠΑΠ και των ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ, στη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και τα Ελληνικά Πετρέλαια, όπως και στα λιμάνια και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, ο κ. Σταυρίδης άσκησε δριμεία κριτική σε όσους αντιτίθενται στις ιδιωτικοποιήσεις.

"Το όχι στις ιδιωτικοποιήσεις οδηγεί σε περαιτέρω εξαθλίωση και ύφεση η ισοπέδωση μισθών και εισοδημάτων και η βάρβαρη φορολογία είναι αποτέλεσμα τριών ετών απροθυμίας και αδυναμίας να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, σε ιδιωτικοποιήσεις και σε εξορθολογισμό", δήλωσε ο κ. Σταυρίδης.

Στουρνάρας: "Δεν έχουμε λόγο να αλλάξουμε το σχέδιο"

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι "δεν έχουμε αυτή τη στιγμή λόγους να αλλάξουμε το σχέδιο, άρα πηγαίνουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ φέτος".

Από τις ιδιωτικοποιήσεις των ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ, το Δημόσιο εκτιμάται ότι μπορεί να έχει έσοδα της τάξεως άνω των 2 δισ. ευρώ.

Αντωνόπουλος: "Πρέπει να είναι στρατηγικοί οι επενδυτές"

Παρεμφερή άποψη με του κ. Σταυρίδη για τη δημοσιονομική προσέγγιση των αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε και ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο οποίος υποστήριξε, ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι στρατηγικοί και όχι βραχυπρόθεσμοι, όπως είναι, δηλαδή τα funds και γενικότερα ότι θα πρέπει να γίνεται μία περισσότερο μακροχρόνια προσέγγιση των επενδύσεων.

 Επίσης, προέβη στην εκτίμηση ότι "υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποελληνοποίησης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς οι επιχειρηματίες αναζητούν κεφάλαια στο εξωτερικό, ενώ είναι πανάκριβη για τους μετόχους των εταιρειών τους η χρηματοδότηση μέσω του χρηματιστηρίου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Intralot: Διαψεύδει ότι αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ

Μπακογιάννη: Επιλογές που προκαλούν ερωτήματα από ΟΠΑΠ και ΤΑΙΠΕΔ

Το Πραγματικό Όφελος των Ιδιωτικοποιήσεων

SHARE: