Σε λειτουργία η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης

Σε λειτουργία η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης

Πώς να κάνετε ηλεκτρονική αίτηση για επιστροφή του επιδόματος θέρμανσης. Στο διαδίκτυο η εφαρμογή του Taxisnet

Άνοιξε η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την επιστροφή του επιδόματος θέρμανσης.

Πρόσβαση στην εφαρμογή δεν έχουν μόνο οι πιστοποιημένοι χρήστες του taxisnet, αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης σ΄αυτό.

Οι φορολογούμενοι αυτοί μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό ειδοποίησης ενός από τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας των τελευταίων πέντε ετών.

Ειδικότερα θα πρέπει να συνδεθούν με την ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και στη συνέχεια με την ένδειξη «Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης».

Στην ηλεκτρονική αίτηση που πρέπει να υποβάλουν θα συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας τους, τη διεύθυνση τους, τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου και αν αυτό είναι ενοικιασμένο. Ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης.

Τα στοιχεία των καταναλώσεων διασταυρώνει η ΓΓΠΣ με τα τιμολόγια που υποβάλλουν οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράψουν το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους, στον οποίο και θα πιστωθεί η επιστροφή εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα 23 χρήσιμα ερωτήματα για το επίδομα θέρμανσης

Επιστροφή φόρου 0,28 λεπτά το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης

SHARE:

24Media Network