Αισιοδοξία για τις τιμές του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου θα αρχίσει να μειώνεται από τις αρχές του 2008 και μετά, σύμφωνα με τον υπουργό ενέργειας της Αλγερίας
- 16 Νοεμβρίου 2007 11:24
Η τιμή του πετρελαίου θα πρέπει να παραμείνει στο σημερινό της επίπεδο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2008 και μετά θα αρχίσει να μειώνεται, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Χακίμπ Κελίλ, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΠΕΚ στο Ριάντ.
“Αμφιβάλλω αν η τιμή θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια (το βαρέλι) γιατί υπάρχει υπερεπάρκεια πετρελαίου και γιατί παραμένουν οι ανησυχίες για οικονομική ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες”, τόνισε μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων.
Ο ίδιος επισήμανε ακόμα πως παρατηρείται μείωση της ζήτησης στην Κίνα και τις ΗΠΑ. “Το δεύτερο τρίμηνο περιμένουμε να πέσει η τιμή λόγω της μείωσης της ζήτησης”, πρόσθεσε ο αλγερινός υπουργός.
(Πηγή: ΑΠΕ)