Ανεβαίνει ξανά το πετρέλαιο

- 14 Νοεμβρίου 2007 22:10
Άνοδο άνω των τριών δολαρίων ανά βαρέλι κατέγραψε σήμερα η τιμή του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την επάρκεια αργού στις ΗΠΑ, ύστερα και από την αρνητική απάντηση του ΟΠΕΚ στην προτροπή του Αμερικανού υπουργού Ενέργειας για αύξηση της παραγωγής.
Το αμερικανικό αργό ανέβηκε κατά 3,15 δολάρια το βαρέλι, στα 94,32 δολάρια , αφού νωρίτερα είχε φτάσει μέχρι τα 94,37 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ κέρδισε 2,69 δολάρια για να φτάσει στα 91,52 δολάρια το βαρέλι.
Η μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ συνέβαλαν στο να φτάσει μέχρι τα 98,62 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα μέλη του ΟΠΕΚ αποδίδουν αυτές τις τιμές στις κινήσεις των κερδοσκόπων και όχι στις ελλείψεις του μαύρου χρυσού.
(Πηγή: ΑΠΕ)