Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

default image

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενεργείας για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου τον επόμενο χρόνο.

Στην αγορά της Σιγκαπούρης η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου ήταν το πρωί ενισχυμένη κατά 31 σεντς στα 91,48 δολάρια το βαρέλι,αφού χθες είχε υποχωρήσει κατά 3,45 δολάρια στην Νέα Υόρκη.

Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας για συμβόλαια Δεκεμβρίου ήταν επίσης ενισχυμένη το πρωί κατά 16 σεντς στα 88,99 δολάρια.

Στην έκθεσή της η Διεθνής Υπηρεσία Ενεργείας αναθεώρησε προς τα κάτω κατά 500.000 βαρέλια τις προβλέψεις της για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου για το τέταρτο τρίμηνο του 2007 ,εκτιμώντας ότι ” οι αυξημένες τιμές επηρεάζουν την ζήτηση”.

Η Υπηρεσία εκτιμά ότι το 2007 η ημερήσια ζήτηση για πετρέλαιο θα είναι 85,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και το 2008 θα φτάσει στα 87,7 εκατομμύρια βαρέλια.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα