Αντιδράσεις ΟΤΕ για τα πρόστιμα από την ΕΕΤΤ

default image

Την έντονη αντίδραση του ΟΤΕ προκάλεσαν οι χθεσινές αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με τις οποίες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους πάνω από 27 εκατ. ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας, όπως ανέφερε στο σκεπτικό της η Ανεξάρτητη Αρχή.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ, αφού διατυπώνει την έκπληξή του για το ύψος των προστίμων, ορισμένα από τα οποία αφορούν υποθέσεις του 2003, αφήνει αιχμές κατά της ΕΕΤΤ ότι επιμένει ” με συνέπεια στην πολιτική της για τον αναγκαστικό περιορισμό του μεριδίου του ΟΤΕ, παρεμβαίνοντας στην ομαλή λειτουργία της αγοράς”. Παράλληλα, αποδίδει στην ΕΕΤΤ “μειωμένα αντανακλαστικά και αδυναμία να λειτουργήσει με την ταχύτητα που απαιτεί η εξέλιξη της αγοράς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών”.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΟΤΕ σχολιάζει την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε η ΕΕΤΤ, αναφέροντας ότι ” πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της ολομέλειάς της, παραδόθηκε υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο της Αρχής στα γραφεία του ΟΤΕ η απόφαση για την υποτιθέμενη συμπίεση του περιθωρίου τιμών στην χονδρική ευρυζωνική πρόσβαση και το πρόστιμο των 20 εκατομμυρίων ευρώ“.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΟΤΕ αναφέρει ότι ο Οργανισμός μελετάει προσεκτικά το σκεπτικό των αποφάσεων -που ανέρχονται συνολικά σε 262 σελίδες- και δηλώνει ότι ” θα αξιοποιήσει κάθε μέσο για να προστατεύσει το συμφέρον των μετόχων του και των πελατών του από την ανοίκεια επίθεση που δέχεται“.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα