Από κόσκινο τα βρετανικά ακίνητα Ελλήνων

Από κόσκινο τα βρετανικά ακίνητα Ελλήνων

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών τα ακίνητα Ελλήνων στις ακριβές περιοχές του Λονδίνου. Έχει ζητηθεί η συνδρομή της Βρετανίας. Διασταύρωση στοιχείων και ενεργοποίηση των διατάξεων για ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος

“Σαφάρι” στο Λονδίνο από το υπουργείο Οικονομικών που ξεσκονίζει τις ακριβές γειτονιές σε μία προσπάθεια να διαπιστώσει το κατά πόσο τα χρήματα με τα οποία έχουν αγοραστεί δεκάδες ακίνητα από Έλληνες προέρχονται από δηλωμένα χρήματα.

Στη διυπουργική σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αποφασίστηκε ο έλεγχος των “πόθεν έσχες” των Ελλήνων που έχουν ακίνητα στο Λονδίνο.

Έχει μάλιστα ήδη ζητηθεί η συνδρομή του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να παράσχει στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος όλα τα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των ακινήτων που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία Ελλήνων , το κόστος αγοράς τους και το κατά πόσο τα ακίνητα μισθώνονται και με ποιο κόστος.

Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, όταν θα έχουν τα στοιχεία των βρετανικών αρχών στα χέρια τους, θα διενεργήσουν σε πρώτη φάση ελέγχους στις φορολογικές δηλώσεις για να διαπιστωθεί εάν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους μπορούν να δικαιολογήσουν την απόκτηση των ακινήτων.

Σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος με δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα