Αποσύρθηκε από το Γιάννη Στουρνάρα τροπολογία για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία

Στιγμιότυπο από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου,στην φωτογραφία ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπο από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου,στην φωτογραφία ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Στουρνάρας απέσυρε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία

Απέσυρε ο Γιάννης Στουρνάρας τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Είχαν προηγηθεί οι ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και αίτημα του ΠΑΣΟΚ να επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο ώστε να δοθεί χρόνος για περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο κ. Στουρνάρας εισηγούμενος στη Βουλή την τροπολογία αφού την χαρακτήρισε "αναγκαία" εξήγησε ότι:

- Το άρθρο 2 σχετίζεται με αγορές πρώτων υλών που θεωρούνταν μη εκπιπτόμενες για το 2010 αλλά σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρξει σχετική ρύθμιση. "Αν δεν δώσουμε διευκρινίσεις, κινδυνεύουν να υποστούν μεγάλα πρόστιμα επιχειρήσεις βαριάς βιομηχανίας", δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

- Το άρθρο 3 ξεκαθαρίζει πως η μεταβίβαση των τραπεζικών υποκαταστημάτων προς εξυγίανση αποτελεί ζήτημα "ειδικής διαδοχής και όχι καθολικής". Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μάλιστα ότι η ρύθμιση είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχει κίνδυνος το πιστωτικό ίδρυμα που εξυγιαίνεται, να επιβαρυνθεί με δαπάνες καθολικής διαδοχής.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δήμητρης Στρατούλης είχε χαρακτηρίσει την τροπολογία "φωτογραφική" υπέρ εταιρειών πετρελαιοειδών και της Τράπεζας Πειραιώς, αφού -όπως είπε- το άρθρο 3 αφορά τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου. Τα ίδια επιχειρήματα, με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας, διατύπωσαν και οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, εκφράζοντας ταυτοχρόνως και τη διαφωνία τους για τη διαδικασία που επελέγη να κατατεθεί αυτή σε νομοσχέδιο αρμοδιότητας άλλου υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network