Ματαιώθηκε το Μίνι Eurogroup για την Ελλάδα

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Στο Μίνι Eurogroup είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Ποιος φαίνεται να είναι ο λόγος ματαίωσης. Η Γερμανία διαψεύδει ότι επρόκειτο να γίνει τέτοια συνάντηση

Ματαιώθηκε η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ματαίωση του Μίνι Eurogroup οφείλεται στην απροθυμία του ΔΝΤ να συμμετάσχει σε συνάντηση.

Δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung τόνιζε ότι στόχος της συνάντησης των υπουργών οικονομικών των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης ήταν να βρουν μια κοινή συνισταμένη με το ΔΝΤ ώστε το Ταμείο να δεχθεί να συμμετέχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, σήμερα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, κα Φριντερίκε φον Τίζενχάουζεν (Friederike von Tiesenhausen) διέψευσε το εν λόγω χθεσινό δημοσίευμα της "Süddeutsche Zeitung", για έκτακτη σύνοδο πέντε υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας ) με στελέχη του ΔΝΤ και εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ, την Παρασκευή στο Βερολίνο, με αντικείμενο την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κομισιόν: Δεν σχολιάζουμε διαρροές προς τον Τύπο

 «Δεν σχολιάζουμε διαρροές προς τον Τύπο», απάντησε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Ανίκα Μπράιτχαρντ, κληθείσα να σχολιάσει το χθεσινό δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας. Η ίδια τόνισε πως δεν είναι στις αρμοδιότητες του επιτρόπου Οικονομικών «να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τέτοιες συναντήσεις».

Επιπλέον, ερωτηθείς εάν ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, είχε προγραμματίσει ταξίδι στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, απάντησε: «Δεν σχολιάζουμε διαρροές, ούτε υποθετικές ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτές τις διαρροές».

Σε ό,τι αφορά την ακριβή ημερομηνία μετάβασης του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα, η κ. Μπράιντχαρντ σημείωσε πως θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου.

Τέλος, σχετικά με τις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, πηγές της Επιτροπής υποστηρίζουν ότι «οι επαφές συνεχίζονται σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο», προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Αθήνα, έγινε «εξαιρετική δουλειά» και σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μνημόνιο 3, Eurogroup, ΔΝΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μίνι Εurogroup για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα

SHARE:

24Media Network