Εκδήλωση Eteron & EU Tax Observatory: “Φορολογική Δικαιοσύνη και Ενεργειακή Κρίση”

Εκδήλωση Eteron & EU Tax Observatory: “Φορολογική Δικαιοσύνη και Ενεργειακή Κρίση”
Eteron

Εκδήλωση με θέμα "Φορολογική Δικαιοσύνη και Ενεργειακή Κρίση - Πώς να φορολογηθούν τα Υπερκέρδη της Ενέργειας" διοργανώνει το Eteron σε συνεργασία με το European Tax Observatory την 1η Μαρτίου στις 18.00 στον χώρο του Eteron (Λεωκορίου 38-40, Ψυρρή).

Το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή σε συνεργασία με το European Tax Observatory, ένα ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο του Paris School of Economics, διοργανώνουν εκδήλωση την 1η Μαρτίου στις 18.00 στον χώρο του Eteron (Λεωκορίου 38-40, Ψυρρή), με τίτλο “Φορολογική Δικαιοσύνη και Ενεργειακή Κρίση – Πώς να φορολογηθούν τα Υπερκέρδη της Ενέργειας”.

Η εκδήλωση έχει στόχο να αναδείξει τόσο την ευρωπαϊκή όσο και την ελληνική διάσταση της συζήτησης, ενώ θα παρουσιαστούν καινοτόμες προτάσεις, όπως ο τρόπος φορολόγησης των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας με βάση την αύξηση της κεφαλαιοποίησης τους.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με διαδικτυακή παρέμβαση από τον καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Berkeley και διευθυντή του EU Tax Observatory, Gabriel Zucman, έναν από τους κορυφαίους οικονομολόγους σε ζητήματα φορολογικής δικαιοσύνης και στενό συνεργάτη του Thomas Piketty.

Η ερευνήτρια Manon François, θα παρουσιάσει την μελέτη του EU Tax Observatory «Ένας Σύγχρονος Φόρος Υπερκερδών» που προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης των υπερκερδών των επιχειρήσεων ενέργειας με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν οι:

  • Πάνος Κοσμάς, οικονομικός συντάκτης στην Εφημερίδα των Συντακτών
  • Ειρήνη Νταή, οικονομολόγος και συντονίστρια της ομάδας Κοινωνικής Ανάλυσης του Ινστιτούτου ΕΝΑ
  • Φραγκίσκος Κουτεντάκης, συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Αντώνης Παπαγιαννίδης, οικονομολόγος και δικηγόρος

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Politico Νεκταρία Σταμούλη.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο διευθυντής του Eteron, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Το Facebook event είναι διαθέσιμο εδώ.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα