Έκκληση Μπους στον ΟΠΕΚ

Έκκληση Μπους στον ΟΠΕΚ

Την ελπίδα του ότι ο ΟΠΕΚ θα αυξήσει την παραγωγή του εξέφρασε ο Τζορτζ Μπους, μετά τη συνομιλία του με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους εξέφρασε την “ελπίδα” ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) να αποφασίσει να αυξήσει την παραγωγή του, μετά τη συνομιλία του χθες βράδυ με τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντάνα Περίνο. 



Ο πρόεδρος Μπους παρέμβη άμεσα χθες βράδυ στον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου οι χώρες του ΟΠΕΚ να προβούν σε μια κίνηση για τη συγκράτηση των τιμών του πετρελαίου, είπε η αμερικανίδα εκπρόσωπος που συνοδεύει τον πρόεδρο Μπους στην περιοδεία του. 



“Έθεσε το θέμα” των τιμών κατά τις επαφές με τον μονάρχη της πρώτης πετρελαϊκής δύναμης παγκοσμίως κοντά στο Ριάντ, πρόσθεσε από το Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου ο πρόεδρος Μπους έφθασε νωρίτερα σήμερα από τη Σαουδική Αραβία. Ο Τζορτζ Μπους είχε δηλώσει πριν από τη συνάντησή του με τον βασιλιά Αμπντάλα ότι θα συζητούσε μαζί του για τις “πολύ υψηλές τιμές του πετρελαίου που δυσκολεύουν την οικονομία μας”, είπε η αξιωματούχος. 



Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μπους, “ο βασιλιάς κατανοεί την κατάσταση. Ανησυχεί για τις υψηλές τιμές και την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχουν στις οικονομίες του κόσμου”.



“Ο πρόεδρος επανέλαβε το πρόβλημα μιας περιορισμένης προσφοράς και μιας πολύ υψηλής ζήτησης και ανάπτυξης, όχι μόνο στην Αμερική αλλά σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ινδία και την Κίνα”, πρόσθεσε. Η Περίνο αρνήθηκε να προβεί σε περισσότερες δηλώσεις επικαλούμενη τον “ιδιωτικό χαρακτήρα” των συνομιλιών αυτών. 



Ο πρόεδρος Μπους είχε επίσης την πρόθεση να εκφράσει την ελπίδα κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι ο ΟΠΕΚ κατανοεί πως “αν η οικονομία μιας από τις μεγαλύτερες καταναλώτριες χώρες υποφέρει”, τα μέλη του επίσης θα υφίστανται τις συνέπειες γιατί θα πωλούν λιγότερους υδρογονάνθρακες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα