Έρχεται το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ!

Έρχεται το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ!

Το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ της νέας σειράς «Ευρώπη» θα παρουσιαστεί επισήμως στις 5 Ιουλίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2017.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ –το Ευρωσύστημα– θα παρουσιάσουν επισήμως στο κοινό το τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ της νέας σειράς «Ευρώπη» στις 5 Ιουλίου 2016, ενώ προγραμματίζεται να τεθεί σε κυκλοφορία την Άνοιξη του 2017.

Οι κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων, οι ενώσεις των ενδιαφερόμενων κλάδων και η ΕΚΤ υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης προκειμένου να τονίσουν τη δέσμευσή τους να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης και έκδοσης εισιτηρίων καθώς και άλλα μηχανήματα που δέχονται τραπεζογραμμάτια θα δέχονται το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ από την ημερομηνία εισαγωγής του. Δεσμεύτηκαν επίσης να ενημερώσουν τους πελάτες, τους εταίρους, τους υπαλλήλους τους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με το νέο τραπεζογραμμάτιο.

«Εμείς, το Ευρωσύστημα και οι συνεργάτες μας από τους ενδιαφερόμενους κλάδους, έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα τις προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες ούτως ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα τραπεζογραμμάτιά τους παντού, χωρίς προβλήματα, από την ημερομηνία που αυτά θα τεθούν σε κυκλοφορία», δήλωσε ο Ton Roos, επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζογραμματίων στην ΕΚΤ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 50ευρώ είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο νόμισμα στην Ευρωζώνη καθώς βρίσκονται σε κυκλοφορία πάνω από 8 δισεκατομμύρια καλύπτοντας περίπου το 45% του συνόλου των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΚΤ
SHARE:

24Media Network