Έκανε πίσω ο Στουρνάρας: Επαναπροσλαμβάνονται προσωρινά οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

ΑΘΗΝΑ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Συνεχίζεται η διαμάχη για τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Το υπουργείο πάντως θα προσφύγει και στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης

Την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε ο υπουργός Ιω. Στουρνάρας, όπως ανακοινώθηκε.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών "κάνει δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α' τμήματος του ΝΣΚ σε σχέση με την τηρητέα πορεία από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση επί της οποίας εκδόθηκε η 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφορά την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο υπουργείο Οικονομικών".

Ταυτόχρονα, όμως, το υπουργείο θα προσφύγει και στον Άρειο Πάγο κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου για το ζήτημα των καθαριστριών έχει ως εξής:

"Ο Υπουργός Οικονομικών κάνει δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α΄ Τμήματος του ΝΣΚ σε σχέση με την τηρητέα πορεία από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση επί της οποίας εκδόθηκε η 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφορά την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών: α) την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από το δικαίωμα άσκησης του ενδίκου μέσου της έφεσης β) την άσκηση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών γ)την άσκηση αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υποβάλλει παράλληλα ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο".

Σημειώνεται, τέλος, ότι σήμερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εφοριακών (ΠΟΕ- ΔΟΥ) κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΔΟΥ, μετά και την έως σήμερα άρνηση του υπουργού Οικονομικών να υλοποιήσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και με αυτή ζητεί "να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπ. Οικονομικών: Δεν εφαρμόζει την δικαστική απόφαση για επαναπρόσληψη των καθαριστριών. Πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη

Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι καθαρίστριες λέει το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Δικαίωση για τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών. Επαναπροσλαμβάνονται άμεσα

SHARE: