Κουτρουμάνης: "Μεσοσταθμική μείωση 15% στις συντάξεις"

ΒΟΥΛΗ-Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, 
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής  από του Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, σχετικά με τα Προγράμματα Απασχόλησης. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ-Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από του Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, σχετικά με τα Προγράμματα Απασχόλησης. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Μεσοσταθμική μείωση επικουρικών συντάξεων κατά 15% και έως 25% και ενοποίηση Ταμείων προτείνει το υπουργείο Εργασίας. Μέσα στον Ιανουάριο το νομοσχέδιο

Τη μεσοσταθμική μείωση των συντάξεων και την παράλληλη ενοποίηση επικουρικών ταμείων περιλαμβάνει η πρόταση του υπουργείου Εργασίας, ώστε να είναι δυνατή η καταβολή των συντάξεων.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός, Γ. Κουτρουμάνης, τόνισε ότι μέσα στο 2011 έπρεπε να έχουν γίνει περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, όπως προβλέπει και το Μνημόνιο και ότι το νομοσχέδιο κατ' εντολή του πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου, πρέπει να κατατεθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Η παράταση δόθηκε από την τρόικα λόγω της προοπτικής αναδιάρθρωσης των επικουρικών ταμείων.

Όσον αφορά στις κύριες συντάξεις, ο κ. Κουτρουμάνης σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσής τους, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το επίπεδό τους βρίσκεται σε συνάρτηση με τα έσοδα των ταμείων τα οποία είναι μειωμένα και λόγω της ύφεσης.

Αναφορικά με την θητεία της κυβέρνησης, τόνισε ότι εξ αρχής είχε πει ότι πρέπει να είναι εξάμηνη ενώ ζήτησε την στήριξη όλων γιατί το φορτίο της είναι "το βαρύτερο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι αλλάζει σε συντάξιμα χρόνια και επικουρικές

Πόσο θα "κουρευτούν" οι επικουρικές συντάξεις

Νέο τσεκούρωμα των επικουρικών συντάξεων

SHARE:

24Media Network