Πρόγραμμα για τη στήριξη των χρόνια εγκλωβισμένων εργαζόμενων προανήγγειλε ο Νεφελούδης

Πρόγραμμα για τη στήριξη των χρόνια εγκλωβισμένων εργαζόμενων προανήγγειλε ο Νεφελούδης
Ο Ανδρέας Νεφελούδης Eurokinissi

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία θα πάρει τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Εργασίας όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Νεφελούδης.

Είναι σαφές ότι στην Ελλάδα, ιδιαίτερα από τα χρόνια της κρίσης και μετά, υπάρχουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι που παραμένουν σ’ ένα καθεστώς ομηρίας. Δεν έχουν απολυθεί από τους εργοδότες τους, συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά, ωστόσο δεν πληρώνονται.

Σ’ αυτό το εν πολλοίς αρρύθμιστο εργασιακό τοπίο παίρνει σχετική πρωτοβουλία το Υπουργείο Εργασίας όπως γνωστοποίησε ο Ανδρέας Νεφελούδης στο facebook.

Αναλυτικά, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου τόνισε:

“Μετά από καιρό γραφειοκρατικών και άλλων τεχνικών καθυστερήσεων, σε ένα βαθμό αδικαιολόγητων, προχωρήσαμε στην πρώτη εξαγγελία για το, πράγματι, καινοτομικό πρόγραμμα υποστήριξης των ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ εργαζόμενων.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που απευθύνεται σε αυτούς τους εργαζόμενους, που έχουν ακόμα ενεργή, τυπικά, εργασιακή σχέση, αλλά δεν πληρώνονται από…(θα έλεγα) τα …αφεντικά τους, που δεν έχουν απολυθεί, άρα δεν λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, είτε που είναι διαρκώς σε καθεστώς εκ περιτροπής ή και διαθεσιμότητας, ή εγκλωβισμένοι σε δικαστικές εκκρεμότητες και σε κάθε περίπτωση έχουν “περάσει” από τις σημαντικές διαδικασίες των τριμερών του Υπουργείου Εργασίας.

Τέτοιου τύπου εργαζόμενοι μπορεί να είναι οι ταλαιπωρημένοι, που δεν εργάζονται του ΚΑΡΥΠΙΔΗ (γιατί πιθανόν κάποιοι να έχουν προσληφθεί με δικαστικές αποφάσεις στα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ κατόπιν παρεμβάσεων του Υπουργείου), οι εργαζόμενοι της SKOT, της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, της SPIDER, από το χώρο του μετάλλου, από τον χώρο του τύπου στα σίγουρα οι εργαζόμενοι της ΕΥΡΩΠΗΣ,

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί άμεσα και περιλαμβάνει, κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση με τα αντίστοιχα επιδόματα και ένα βασικό άπαξ επίδομα συμπληρωματικά, όλα με την εξέλιξη του προγράμματος….”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα