Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε ένα εκατομμύριο οφειλέτες

Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε ένα εκατομμύριο οφειλέτες

Να εκμεταλλευτούν τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών τους, καλούνται οι φορολογούμενοι από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε 1 εκατομμύριο οφειλέτες θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καλώντας τους να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών τους, που θα ισχύσει έως της 27 Μαρτίου.

Στα ειδοποιητήρια που θα αποσταλούν σταδιακά, ανά 100.000 οφειλέτες, θα περιγράφονται τα πλεονεκτήματα της νέας ρύθμισης, ενώ θα υπενθυμίζονται παράλληλα και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών στα οποία μπορεί να προχωρήσει η εφορία για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι οι οφειλέτες θα εκμεταλλευτούν τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση, η οποία προβλέπεται να ψηφισθεί στη Βουλή αύριο.

Από την Πέμπτη, πάντως, όλοι όσοι θέλουν να ενταχθούν σ' αυτήν θα μπορούν να το κάνουν.

Η νέα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στον οφειλέτη να εξοφλήσει ολόκληρο ή μέρος του αρχικού κεφαλαίου του χρέους του και να εξασφαλίσει ανάλογη (κατά το ίδιο ποσοστό) διαγραφή των προσαυξήσεων. Αυτό μπορεί να ισχύει όχι μόνο για το σύνολο των οφειλών του, αλλά και για μία και μοναδική οφειλή.

SHARE: