Μόλις 500.000 φορολογούμενοι υπέβαλαν φορολογική δήλωση

Συνωστισμός στα ταμεία της ΔΟΥ Τρικάλων απο νωρίς το πρωί της Πέμπτης 29/09/2011 απο πολίτες που πληρώνουν την έκτακτη εισφορά. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Συνωστισμός στα ταμεία της ΔΟΥ Τρικάλων απο νωρίς το πρωί της Πέμπτης 29/09/2011 απο πολίτες που πληρώνουν την έκτακτη εισφορά. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Μόλις 500.000 σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων οι φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση μέχρι στιγμής. Μέχρι 30 Αυγούστου η παράταση

Με αργούς ρυθμούς κινείται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς διαδικαστικά προβλήματα φρέναραν τους ρυθμούς ηλεκτρονικής κατάθεσης του Ε1.

Όπως αναφέρουν τα " Νέα", οι φορολογούμενοι έχουν πλέον να διευθετήσουν εκκρεμότητες σχετικές με τα δικαιολογητικά που θα υποβάλλουν και συγκεκριμένα με τις βεβαιώσεις αποδοχών και τις βεβαιώσεις τόκων.

Τα στοιχεία για τόκους που ξεπερνούν τα 250 ευρώ θα συμπληρωθούν αυτόματα στο Ε1 και ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων φορτώνει τα δεδομένα που έχει λάβει από τις τράπεζες.

Αναφορικά με τις βεβαιώσεις αποδοχών οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τις λαμβάνουν και από τα ΚΕΠ. Ειδικότερα, η εκτύπωση βεβαίωσης αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ETAM και πρώην ΤΑΠΟΤΕ έτους 2012 μπορεί να διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ, παράλληλα με τη διεκπεραίωσή της από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής, κατόπιν διασύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ «ΕKEP – ΕΡΜΗΣ».

Η διεκπεραίωση της διαδικασίας στα ΚΕΠ θα γίνεται με την αυτοπρόσωπη παρουσία των συνταξιούχων ή μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε κάθε περίπτωση είναι τα ακόλουθα:

- Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς)-πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα.

- Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων οποιουδήποτε τριμήνου στο οποίο να αναφέρεται και ο ΑΜΚΑ.

- ΑΦΜ που μπορεί να προκύπτει από εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ή να δηλώνεται προφορικά.

Παράταση προθεσμίας έως τις 30 Αυγούστου

Μέχρι και 30 Αυγούστου, θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων. Μέχρι τις οκτώ Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα.

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ (φυσικά πρόσωπα), παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:

Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,

για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,

για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,

για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,

για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013

και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

Παρατείνεται μέχρι και την 8η Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. ( περιπτώσεις δ΄, ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παράταση μέχρι και 30 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις

SHARE:

24Media Network