Θύελλα "Πόθεν Έσχες" κατόπιν εορτής

ΒΟΥΛΗ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Από κόσκινο θα περάσουν όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, με απόφαση Βενιζέλου. Νέες αποκαλύψεις σε τηλεοπτική εκπομπή για τη δράση των εφοριακών

Εντολη για επανέλεγχο των δηλώσεων Πόθεν Εσχες όλων των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Σπινέλλη.

Λίγες ημέρες πριν, ο κ. Βενιζέλος είχε ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα για το ίδιο θέμα.

Ο υπουργός Οικονομικών, συναντήθηκε την Παρασκευή στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών κ. Χ. Νικολακόπουλο και τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) κ. Ν. Ρουμελιώτη.

Οι δύο συνδικαλιστές είχαν ισχυριστεί -μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή- ο μεν πρώτος, ότι οι εφοριακοί δέχονται διαχρονικά παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο δε δεύτερος ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος "ζήτησε να του παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία ενώ, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών των Υπουργείου Οικονομικών και να μη γενικεύονται κατηγορίες, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει φορολογικός επανέλεγχος, καθώς και έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Οικονομικών".

SHARE:

24Media Network