Γερμανός βουλευτής: 'Εμπρηστής' ο Σόιμπλε. Αντί για πυροσβεστήρα ρίχνει λάδι στη φωτιά

Γερμανός βουλευτής: 'Εμπρηστής' ο Σόιμπλε. Αντί για πυροσβεστήρα ρίχνει λάδι στη φωτιά

Ο βουλευτής των Πράσινων Μπίτικοφερ επέκρινε σφοδρά τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε για τον τρόπο που χειρίζεται την ελληνική κρίση. Τι είπε για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ο Γερμανός βουλευτής των Πράσινων Ράινχαρτ Μπίτικοφερ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επικρίνοντας σφοδρά τον τρόπο που ο υπουργός χειρίζεται την ελληνική κρίση χρέους.

Η Γερμανία θα πρέπει εξαιτίας της ιστορίας της να σκεφτεί τις υποχρεώσεις της, υπογράμμισε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

«Έχει διαδραματίσει έναν απερίγραπτο ρόλο και συχνά αντιμετώπισε την κατάσταση με το μπουκάλι με το λάδι αντί με τον πυροσβεστήρα», σημείωσε ο Μπίτικοφερ, εκπρόσωπος του γερμανικού κόμματος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφερόμενος στον Σόιμπλε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «σε κάποιες περιπτώσεις ώθησε (την Αθήνα) σε περικοπές, ενώ θα ήταν πιο σημαντικές οι επενδύσεις», σχολίασε ο ίδιος.

Ένα μήνυμα προς την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ΕΕ «θα κατέστρεφε 65 χρόνια εμπιστοσύνης», προειδοποίησε ο Μπίτικοφερ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει περιθώριο για συμβιβασμούς.

Η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί «ότι εξαιτίας της ιστορίας της ενδέχεται να έχει υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα», κατέληξε ο Μπίτικοφερ, σε μια έμμεση αναφορά στο αίτημα της Αθήνας για τις γερμανικές επανορθώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

SHARE: