Η αγορά στο πλευρό των πληγέντων

Η αγορά στο πλευρό των πληγέντων

Την έμπρακτη στήριξή τους στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική εξέφρασαν και συνεχίζουν να εκφράζουν πολλές εταιρείες από διάφορους κλάδους.

Ειδικότερα, η Cosmote προσφέρει δωρεάν: 1.500 λεπτά προς όλα τα εθνικά δίκτυα, σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής- έως και τις 31/7 και 1GB σε όλους για τις επόμενες πέντε ημέρες. Επίσης, αναστέλλεται κάθε διαδικασία για -οριστική ή προσωρινή- φραγή για όλες τις συνδέσεις Cosmote σταθερής, κινητής και τηλεόρασης στις πληγείσες περιοχές, μέχρι και τις 24/9.Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των παραπάνω περιοχών θα μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν δωρεάν όλα τα διαθέσιμα καρτοτηλέφωνα έως και τις 31/7.

Η Wind ανακοίνωσε πως όλοι οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας Wind καθώς και οι συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας Wind f2g & Q, στις πληγείσες περιοχές της Αττικής έχουν αυτόματα δωρεάν 1500′ προς εθνικά κινητά & σταθερά με ισχύ μέχρι τις 31/7 . Οι περιοχές για τις οποίες ισχύει η προσφορά είναι: Νέα Μάκρη, Μάτι, Βουτζάς, Νταού Πεντέλης, Ραφήνα, Νέα Πέραμος, Κινέτα, Άγιοι Θεόδωροι. Ταυτόχρονα η εταιρεία προχωρά σε άρση φραγής εισερχομένων & εξερχομένων κλήσεων σε όλες τις συνδέσεις συμβολαίου κινητής και σταθερής για τους κατοίκους των περιοχών αυτών έως και 31/08.

Οι συνδρομητές της Vodafone και της Cyta, ιδιώτες και επαγγελματίες, συμβολαίου κινητής και καρτοκινητής θα έχουν στη δι- άθεσή τους έως 31/7 επιπλέον 1.500 λεπτά ομιλί- ας προς όλους, 500 SMS και 1 GΒ Mobile Internet και οι συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας 1.500 λεπτά ομιλίας προς εθνικά κινητά, για το ίδιο διάστημα. Επιπλέον, Vodafone και Cyta διακόπτουν τη διαδικασία φραγής εισερχομένων και εξερχο- μένων κλήσεων σε όλες τις συνδέσεις έως και 31/8.

Nova, με στόχο να διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της στις περιοχές Μάτι, Ν. Μάκρη, Ν. Βουτζάς, Ζούμπερι, Αγ. Ανδρέας, Πικέρμι, Ραφήνα, Κάλαμος, Κινέτα, Πεντέλη, Αγ. Θεόδωροι και Κιάτο, ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιείται φραγή σε συνδρομητές Ιnternet, τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ οι συνδρομητές που λόγω των πυρκαγιών έχουν υποστεί βλάβες στην εγκατάσταση ή στον εξοπλισμό τους (δορυφορικό κάτοπτρο, αποκωδικοποιητή, router), θα δικαιούνται, κατόπιν αιτήματός τους, δωρεάν επίσκεψη και αποκατάσταση της βλάβης (αντικατάσταση εξοπλισμού) από εξουσιοδοτημένο τεχνικό.

Το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen ανακοίνωσε ότι ξεκινά την άμεση συγκέντρωση ρούχων, ξηράς τροφής, ειδών πρώτης ανάγκης (πάνες, μωρομάντιλα, χαρτιά υγείας) και φαρμάκων στο ισόγειο (δίπλα στα Goody’s).

Η εταιρεία Αττικά Πολυκαταστήματα προχώρησε στη δωρεά ποσού ύψους 100.000 ευρώ προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ο Όμιλος Ευρωκλινικής θέτει την Ευρωκλινική Παίδων στη διάθεση των πληγέντων για παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αναπνευστικά, εμπύρετα, θερμοπληξία κ.ά., αλλά όχι με εγκαύματα. Η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ εχει αποστείλει μεγάλη ποσότητα (παλέτες) τροφίμων, χυμών και εμφιαλωμένο νερό στο ΚΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι, στο Αθλητικό κέντρο Νεας Μάκρης και στην Πυροσβεστική Ελευσίνας και Μεγάρων, η Σκλαβενίτης έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ενώ και τα Market In απέστειλαν μεγάλες ποσότητες με εμφιαλωμένα νερά.

Επίσης η LIDL Ελλάς, έχει προσφέρει μεγάλες ποσότητες σε νερό, χυμούς, ξηρά τροφή, μωρομάντηλα και πάνες σε Χαμόγελου του Παιδιού, Πυροσβεστική και στο ΚΕΕΛΠΝΟ με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Το Χαμόγελο του Παιδιού θα έχει στη διάθεση του κόσμου το Κέντρο Στήριξης της Νέας Μάκρης (με ψυχολόγους) και με οχήματα του συλλόγου τους θα μεταφέρουν τον κόσμο από το Δημαρχείο της Ραφήνας στο Κέντρο Στήριξης Νέας Μάκρης. Oι άνθρωποι της Lidl έχουν προσφέρει προϊόντα και τρόφιμα και εκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των πληγέντων τις ημέρες που θα φιλοξενούνται εκεί και παραμένουν πρόθυμοι να ανταποκριθούν σε οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Η ΔΕΛΤΑ εφοδίασε με φρέσκο γάλα το πυροσβεστικό σώμα (για προστασία από τις αναθυμιάσεις) καθώς και με προϊόντα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, χυμους και τσαι) τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που συντονίζει την προσπάθεια τροφοδοσίας.

Η εταιρία ΧΗΤΟΣ από την πρώτη στγιμή είναι σε ανοιχτή συνεργασία με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και τους Δήμους της περιοχής και καλύπτουν τις ανάγκες τους άμεσα και απευθείας με δωρεάν εμφιαλωμένο νερό ΖΑΓΟΡΙ.  Επίσης οι εργαζόμενοι της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, πανελλαδικά, δίνουν αίμα για τις ανάγκες που έχουν προκύψει, στα Νοσοκομεία ΘΡΙΑΣΙΟ, ΕΛΠΙΣ και ΓΝΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ που εξυπηρετούν τους τραυματίες από τις πυρκαγιές.

Η εταιρία BAYER εφοδίασε με επουλωτικές κρέμες BEPANTHOL για τα εγκαύματα και αναλώσιμα ιατρικά το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, το Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Μαραθώνα και του Δήμου Μεγάρων .

Στο πλευρό των πυροπαθών και η MetLife, η οποία έχει διαθέσει την τηλεφωνική γραμμή 210-8787500, για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της, αλλά και των εργαζομένων και συνεργατών της. Επίσης, η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δήμους των περιοχών, ώστε να παράσχει οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών διαμονής, σίτισης και νοσοκομειακής φροντίδας των πυρόπληκτων.

Σειρά ενεργειών για την πελατειακή της βάση στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά, ανακοίνωσε η Eurolife ERB,Ειδικότερα:

– Δημιουργήθηκε ειδική γραμμή εξυπηρέτησης (210 93 03 800 επιλογή 8) για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές και σχετικό ενημερωτικό μήνυμα στο IVR του τηλεφωνικού κέντρου πριν από τις υπόλοιπες επιλογές.

– Θα ισχύσει χρόνος αυτοψίας ζημιωθέντων κινδύνων εντός 24 ωρών από την αναγγελία και χρόνος αποζημίωσης (προκαταβολής ή ολικής) εντός 48 ωρών από την αυτοψία.

– Αποφασίσθηκε πως για όλους τους ασφαλισμένους στον κλάδο περιουσίας στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23/7, θα ισχύσει 6μηνη αναστολή ακυρώσεων ασφαλιστηρίων.

ΠΑΕ Ολυμπιακός στέκεται στο πλευρό των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές τις Αττικής, προσφέροντας ένα εκατομμύριο ευρώ στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, ενώ ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, Ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, ανακοινώνει προσφορά του ποσού των €100.000 στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 στην Αττική.

Πέραν της δωρεάν περίθαλψης που από την πρώτη ώρα παρασχέθηκε σε πληγέντες από την ανείπωτη καταστροφή, ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών προσφέρει από σήμερα δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες ιατρούς της κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, καθώς επίσης και επείγουσα διακομιδή, για περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης ενώ η ΒΙΑΝΕΞ και η ΒΙΑΝ, της οικογένειας Γιαννακόπουλου, θα στείλουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, που ξέσπασαν στην Αττική.

Eπίσης, η ACS, εταιρεία του Ομίλου Quest, αποφάσισε  να προσφέρει έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες και αναλαμβάνει τη δωρεάν αποστολή συγκεκριμένων ειδών ανάγκης από τα καταστήματα ΑCS όλης της χώρας.

Φυσικά υπάρχουν ακόμη πολλές επιχειρήσεις που έχουν σπεύσει να σταθούν στο πλευρό των πληγέντων και μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα