Η ατμομηχανή των Βαλκανίων!

Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναφέθηκε ο Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών της Βρετανίας
- 18 Φεβρουαρίου 2008 08:35
Οι τελευταίες εξελίξεις στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, οι μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα και το τελευταίο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, ήταν τα βασικά σημεία της ομιλίας του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη στο δείπνο που παρέθεσε η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών της Βρετανίας, στη Λέσχη Ναυτικού και Στρατού την Κυριακή στο Λονδίνο.
Η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών της Βρετανίας έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 300 μέλη, τα περισσότερα κατέχουν μεγάλες θέσεις σε τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στο Σίτι του Λονδίνου.
“Η μεταρρύθμιση στο τραπεζικό σύστημα ήταν η προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτός ήταν ο στόχος μας όταν ιδιωτικοποιήσαμε την Εθνική Τράπεζα το 2004, αυτός ήταν ο στόχος μας όταν ιδιωτικοποιήσαμε την Εμπορική Τράπεζα το 2006, αυτή ήταν η επιδίωξη μας όταν αναδιαρθρώσαμε την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πριν να εισαχθεί στο χρηματιστήριο” τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης.
Σχετικά με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας ανέφερε: “Εισερχόμαστε τώρα στη δεύτερη φάση του προγράμματός μας των ιδιωτικοποιήσεων. Ήδη, δεχόμαστε διεθνείς προσφορές για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Οι προσφορές αυτές θα αποβλέπουν στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής των λιμανιών. Υπάρχει ανάλογο πρόγραμμα και για την ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων. Έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για το αεροδρόμιο της Αθήνας”.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρονται τώρα για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. “Η Ελλάδα, τόνισε, ο κ. Αλογοσκούφης, είναι η ατμομηχανή της περιοχής. Προωθεί την οικονομική ανάπτυξη, τις εμπορικές δραστηριότητες και διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην αναμόρφωση της περιοχής, η οποία πιστεύω μπορεί να εξελιχθεί στο νέο μεγάλο θαύμα της Ευρώπης”.
Σήμερα, ο κ. Αλογοσκούφης θα είναι ο ομιλητής σε εκδήλωση στο κολέγιο του Αγίου Αντωνίου στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
(Πηγή: ΑΠΕ)