Η Ελλάδα εξάγει την κρίση στη Βουλγαρία

Η Ελλάδα εξάγει την κρίση στη Βουλγαρία

Κεσάτια γνωρίζει η πόλη Σαντάνσκι στη Βουλγαρία με καταστήματα να κλείνουν εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Η πόλη είχε μεγάλη άνθιση χάρη στους Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και πελάτες

Η πόλη Σαντάνσκι απέχει μόλις 20 χλμ. από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Έχει περίπου 27.000 κατοίκους και είχε γνωρίσει τρομερή άνθιση, κυρίως λόγω των Ελλήνων τουριστών οι οποίοι άφηναν χρήματα στην αγορά.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας "Σταντάρτ", μετά το νέο έτος έκλεισαν πάνω από δέκα καταστήματα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους χρεοκόπησαν.

"Μετά τις 20 Ιανουαρίου αναμένω νέο κύμα πτωχεύσεων, ενόψει της αδύναμης τουριστικής περιόδου. Κάθε χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει. Ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών μειώθηκε σημαντικά, οι αποδοχές τους μειώθηκαν επίσης και δεν ψωνίζουν όπως πριν" δήλωσε στην εφημερίδα ο έμπορας Στογιάν Καντίισκι.

Τα τελευταία δύο χρόνια μειώθηκαν δραστικά οι Έλληνας τουρίστες, που ήταν η κύριοι πελάτες στο Σαντάνσκι, με αποτέλεσμα 20 έμποροι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες στην πόλη, η βασική αιτία για τους χαμηλούς τζίρους είναι "η έλλειψη Ελλήνων πελατών".

Το Σαντάνσκι βρίσκεται στην Κοιλάδα Πετριτσίου-Σαντάνσκι και περιβάλλεται από το Πιρίν, τo Mπέλλες, το Ογκραγκντεν και σειρά άλλων μικρότερων βουνών. Έχει αναπτυχθεί με αμφιθεατρικό τρόπο στις εξωτερικές νοτιοδυτικές πλαγιές της οροσειράς Πιρίν, με το υψόμετρό της να είναι 240-300 μέτρα. Η δε γεωγραφική της θέση ανάμεσα στα Φαράγγια της Κρέσνας και του Ρούπελ συμβάλλει στις ήπιες χειμερινές θερμοκρασίες της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network