Ισχυρή πτώση στο χρηματιστήριο

Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε ποσοστό 2,47%
- 28 Ιουλίου 2009 17:51
Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.286,15 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 2,47%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 149,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 4,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε αρνητική τροχιά, με εξαίρεση των Χημικών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,39%. Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Μέσων Ενημέρωσης κατά 5,71%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 4,42%, των Πρώτων υλών κατά 4,24%, των Κατασκευών κατά 3,84% και των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 3,35%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 2,71%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες κατά 2,43% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 1,95%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 59 ενισχύθηκαν, 173 υποχώρησαν και 27 παρέμειναν αμετάβλητες.
(Πηγή: ΑΠΕ)