Καμίνης: Να παραμένουν ανοικτά τα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και κάποιες Κυριακές

ΔΙΗΜΕΡΟ WORKSHOP ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "TRAVEL TRADE ATHENS 2013" (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΔΙΗΜΕΡΟ WORKSHOP ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "TRAVEL TRADE ATHENS 2013" (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) G4PHOTOS

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και για τον τουρισμό στον Δήμο Αθηναίων

Την ικανοποίησή του για την πρώτη διοργάνωση του Travel Trade Athens 2013, από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association- ETOA) εξέφρασε σε σημερινή συνέντευξή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι στόχος της διοργάνωσης αλλά και των μελλοντικών δράσεων του δήμου είναι η ανάδειξη της Αθήνας σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό, όπου ο επισκέπτης θα επιλέξει να μείνει στην Αθήνα και η πόλη δεν θα είναι απλά ένας σταθμός για "απόδραση" σε ένα νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε να παραμένουν ανοικτά τα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και κάποιες Κυριακές και χαιρέτισε το γεγονός ότι θα ξεκινήσει σχετικός διάλογος. Ο κ. Καμίνης κρίνει ότι είναι ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό της Αθήνας το άνοιγμα των μαγαζιών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στο ιστορικό κέντρο.

Σε ό,τι αφορά το Travel Trade Athens 2013, περισσότεροι από 60 hosted buyers από το εξωτερικό και 100 προμηθευτές από όλο το φάσμα της τουριστικής αγοράς της Αθήνας έδωσαν το "παρών" στις εργασίες της διοργάνωσης ενώ, όπως είπε και ο κ. Καμίνης, 1.400 συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο. Ενδεικτικό της επιτυχούς διοργάνωσης είναι και το γεγονός ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και του χρόνου.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας των ξένων επισκεπτών περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, περιηγήσεις, επισκέψεις εργασίας με σκοπό -όπως τονίστηκε- την παρουσίαση του "πακέτου" των τουριστικών προϊόντων και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της μητροπολιτικής Αθήνας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

SHARE: