Κυριακόπουλος:”Εργαλείο πειθαρχίας η επιτήρηση”

Κυριακόπουλος:”Εργαλείο πειθαρχίας η επιτήρηση”
Ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Σε τροχιά ύφεσης θα ξαναμπεί η οικονομία της Ελλάδας, όταν ανακοπεί η θετική πορεία που ακολουθεί η παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τον Οδ. Κυριακό...

“Σε τροχιά δοκιμασίας θα ξαναμπεί η οικονομία της Ελλάδας, όταν ανακοπεί η θετική πορεία που ακολουθεί για μακρά περίοδο η παγκόσμια οικονομία” εκτιμά ο τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), και νυν πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) και της εταιρίας “S&B Βιομηχανικά Ορυκτά”, Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

“Η συγκυρία είναι καλή και έτσι πάμε και εμείς καλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία”, δήλωσε στο περιθώριο  εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ΣΕΝ και επισήμανε την ανάγκη για περαιτέρω εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητάς της, στα πεδία που παρουσιάζει υστέρηση. ” Η δημοσιονομική εξυγίανση και το  φρενάρισμα  της αύξησης του εθνικού εξωτερικού χρέους της χώρα μας, θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να  προσδοκά  ένα καλύτερο μέλλον και θα την καταστήσει δυνατή για να αντιμετωπίσει προκλήσεις, όπως το ασφαλιστικό, η γήρανση του πληθυσμού και ο έντονος διεθνής ανταγωνισμός. Σήμερα είμαστε στα όρια, δεν μπορούμε να δεχτούμε πρόσθετα προβλήματα“, επισήμανε.

Με αφορμή την άρση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Κυριακόπουλος είπε ότι “η επιτήρηση ήταν ένα εργαλείο να πειθαρχήσουμε, αφού δεν μπορούμε να αυτοπειθαρχήσουμε”. Κατέληξε λέγοντας ότι το κράτος παραμένει “υδροκεφαλικό και μεγάλο”, οι δημόσιες υπηρεσίες απασχολούν υπεράριθμο προσωπικό, που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι και τα ελλείμματα σε πάρα πολλές περιοχές διαιωνίζονται, ενώ δεν μειώνεται ικανοποιητικά ο εξωτερικός δανεισμός της χώρα μας. Ερωτηθείς για την κοινωνικές παροχές που προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, είπε: “δεν μπορώ να τις εκτιμήσω γιατί είμαι εκτός του συγκεκριμένου πολιτικού κλίματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα