Μαχαίρι έως και 50% στους μισθούς του δημοσίου

Μαχαίρι έως και 50% στους μισθούς του δημοσίου

Δικαστικοί, στρατιωτικοί αλλά και εργαζόμενοι σε υπουργεία και ΟΤΑ θα νιώσουν τις νέες περικοπές στα εισοδήματά τους. Μειώσεις έως και 50% στο κίνητρο απόδοσης, το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης, το επίδομα ειδικής απασχόλησης και σε σειρά άλλων ειδικών επιδομάτων

Μια πλειάδα δημοσίων υπαλλήλων θα υποστούν τις νέες περικοπές στο μισθολόγιό τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρά σε μειώσεις, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις θα αγγίξουν ακόμα και το 50% στο κίνητρο απόδοσης, το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης, το επίδομα ειδικής απασχόλησης και σε σειρά ειδικών επιδομάτων.

Σε απλή αριθμητική, αυτό σημαίνει απώλειες από 28 έως και 404 ευρώ το μήνα.

Επίσης αποφασίστηκε πως η επιβολή ειδικής εισφοράς υπέρ ανεργίας 3%, στις αποδοχές των υπαλλήλων του δημοσίου των ΝΠΔΔ ΟΤΑ και λοιπούς,  έχει αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιανουαρίου του 2011.

Έτσι οι εισφορές 2% υπέρ ανέργων και 1% υπέρ Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που θα παρακρατούνται από τις αποδοχές του μηνός Αυγούστου 2011 και των επομένων μηνών μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011, δεν θα είναι 3% αλλά 7,2%.

"Τώρα, διεξάγεται διαβούλευση με την τρόικα για να δούμε ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για το ενιαίο μισθολόγιο, διότι πρέπει να είμαστε συνεπείς στους δημοσιονομικούς στόχους.

Εάν χρειαστεί να ρυθμιστεί και το ζήτημα αυτό προσωρινά, μέχρι την τελική κατάρτιση του νέου μισθολογίου, θα γίνει η αναγκαία προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο όταν έλθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια", αποκαλύπτουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στην εφημερίδα.

Αναλυτικά οι μειώσεις στους μισθούς

Σημειώνεται ότι το κίνητρο απόδοσης ξεκινά από τα 57 ευρώ για υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, και ανέρχεται στα 64 ευρώ για δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια πάει στα 90 ευρώ για τεχνολογικής εκπαίδευσης και φθάνει τα 100 ευρώ για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Με τη μείωση του κατά 50% θα πέσει στα 28,5 , 32, 45 και 50 ευρώ αντίστοιχα.

Το επίδομα ειδικής απασχόλησης των στρατιωτικών ξεκινά από τα 162,73 και φθάνει τα 375,65 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον βαθμό.

Μετά το ψαλίδισμα θα περιοριστεί μεταξύ 81,37 και 187,83 ευρώ.

Όμως, τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες θα τις υποστούν οι δικαστικοί, αφού είναι εκείνοι με τα υψηλότερα επιδόματα.

Το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης των δικαστικών ξεκινά από τα 404,8 ευρώ (θα πέσει στα 202,4 ευρώ) για Ειρηνοδίκη Δ' και Γ' τάξεως και φθάνει στα 809,6 ευρώ τον μήνα (θα πάει στα 404,8 ευρώ) για τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το επίδομα ειδικής απασχόλησης στους ΟΤΑ κλιμακώνεται μεταξύ 89 και 170 ευρώ τον μήνα και αναμένεται να μειωθεί στα 44,5 και 85 ευρώ τον μήνα κατ΄ αντιστοιχία.

Τέλος, το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων περιορίζεται από τα 208 στα 104 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απολύσεις μετά την εφεδρεία στο δημόσιο

Νέες απώλειες για τους δημοσίους υπαλλήλους

Εθελοντική μερική απασχόληση στο δημόσιο

SHARE:

24Media Network