Με πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών

default image

Με απώλειες 0,17% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω του γενικότερου κλίματος αβεβαιότητας

 Μικρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν τελικά στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω κλίματος νευρικότητας στις διεθνείς αγορές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.952,81 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,17%.

    Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 345,2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 34,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

    Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εξής: των Τροφίμων-ποτών κατά 4,17%, των Κατασκευών κατά 1,46% και των Μέσων Ενημέρωσης κατά 1,05%. Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι εξής: των Ασφαλειών σε ποσοστό 4,29%, του Εμπορίου κατά 3,28% και των Χημικών κατά 2,83%.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 0,74%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 1,35% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 2,62%.

    Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 56 ενισχύθηκαν, 184 υποχώρησαν και 39 παρέμειναν αμετάβλητες.

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα